Avsluta meningen


1. Jag har insett att min senaste kyss ... faktiskt kan göra någon ledsen.
2. Jag lyssnar på ... Sophie Zelmani, just nu. God, vad nice hon sjunger!
3. Jag pratar ... en hel del. Take it or leave it!
4. Jag älskar/tycker om ... väldigt många människor.
5. Mina bästa vänner är ... helt jävla fantastiska!
6. Min första riktiga kyss ... var tafflig. Men antagligen välbehövlig.
8. Jag avskyr när folk frågar ... om saker som en femåring bör veta.
9. Kärlek är ... en underbar känsla!
11. Någonstans, tänker någon på ... mig, såklart.
12. Jag kommer alltid ... minnas min & Mats 49-årsfest. Den var så jävla grym!
13. Jag är hemligt förälskad i ... mitt liv möjligen. Jag skulle aldrig vara hemligt förälskad i någon, för jag skulle aldrig klara hålla käften om det.
14. Sist jag grät var ... mycket längesedan. Jag minns fan inte. Jag gråter aldrig längre, konstigt nog.
15. Min mobiltelefon är ... helt ny. Och jag älskar den mer och mer för varje dag som går.
16. När jag vaknar på morgonen ... är jag tyst som muren. Och tilltala mig helst inte! Undantag är när jag fortfarande är full när jag vaknar, då pratar jag nämligen värre än någonsin. Har jag hört.
17. Innan jag går och lägger mig ... läser jag en bra stund.
18. Just nu tänker jag på ... att jag faktiskt gärna befunnit mig på jobbet, även inatt. ;)
19. Bebisar är ... inte någonting för mig. I dagsläget.
20. Idag har jag ... sovit halva dagen, efter en natts jobb. Därefter promenixat & tittat på Lundin.
21. I kväll ska jag ... inte göra så mycket mer. Sova ligger väldigt nära till hands.
22. I morgon kommer jag ... sola halva dagen, sova halva dagen, för att sedan jobba natten.
23. Jag vill verkligen ... få ledigt på fredag kväll, så jag kan umgås med Bukis & Josse i helgen. Det är fan på tiden!


Det var kvällens nöje. Efter Allsång på Skansen förstås.


Överladdad

Hur snygg får man bli när man är 57 bast egentligen?

Alltså, fattar ni hur jävla överladdad jag är inför konserten med denne man, nästa helg?! Jag fattar liksom inte att jag ska stå där med min två bästa bästa tjejer & skrika till "En del av mitt hjärta"... För övrigt sitter jag och försöker plugga in två nya låtar just nu. Riktigt jävla bra är dom. Jag får typ gåshud varje gång och det får jag inte för mycket kan jag säga. Eller ja. Inte jättemycket iallafall.

På fredag om en vecka så står vi där. Först får vi avnjuta "Snälla, snälla, snälla", då Caroline af Ugglas är förband. Och det tycker jag är ganska nice. Fast höjdpunkten kommer ju efteråt. My god. Vad jag längtar! Det kanske blir såpass att jag svimmar där framför scenen, who knows?! Bäst är han iallafall!


Veckans kompis, v. 26



Motivering lyder:

"Veckans kompis, för förra veckan, går till en tjej jag tycker väldigt väldigt mycket om. Hon gör mitt liv i Kalmar, än mer roligt :). Dessutom var det längesedan vi sågs sist, och i helgen fick jag äntligen parta loss med bruden igen. Det tackar jag för. Nu ska vi se till att sommaren också blir kanon här hemma och det tvivlar jag inte på för fem öre. Om två år ska jag äntligen få gå på möhippa igen, och det om något, ska bli faaaantastiskt kul!"




Matilda Rosenqvist


Diggar...



.. som fan till den här just nu: http://www.barometern.se/noje_o_kultur/lyssna-pa-nar-sommaren-kommer(1395541).gm?service=mediacenter

Dags att göra sig iordning. Ska på förfest hos Lönngrens 13.30, för att sedan bege oss till ett 50-årsgalej! Det kommer bli en bra dag, det är jag säker på.

Ha en trevlig lördag allihopa, everybody!

Puss


Ambitiös



Åhh. Jag har varit/är så jävla duktig idag, ska ni veta. Städat, tvättat, handlat och nu håller jag på och stryker. Jag tror knappt mina egna ögon. Detta var jävligt välbehövligt, då golvet var täckt av öl. Typ. Ibland är det svårt att låta alkoholen stanna i glasen, för vissa (inkl. mig själv).

Igår var jag och Tess ute på staden och kollade in "Svensktoppen nästa", talangjakten där vårt kära band Autumn Falls tog hem vinsten, i Kalmar län, förra året. Lennart Palm inledde fint med "Sommar i Kalmar", hans egenskrivna bit, där även vår kära Martin deltar (dock inte igår) och till slut sjöng iallafall halva torget med. Den är skön. Det är den. Sedan bjöd "Svensktoppen nästa" på tre nya stjärnskott och rätt tjej vann. Utan tvekan. Därefter bjöd Cajsa-Stina Åkerström på ett par fina bitar. Vi väntade hela kvällen på "Jag ger dig min morgon" och slutligen så kom den äntligen. Glädjen var total, framförallt inne hos ett visst fyllo på Krögers. Vi fick stå upp hela kvällen inne på Krögers, eftersom det var var så jävla tjockt med folk. Det var helt okej ändå. Vi träffade på några galna gubbar. Den ena tyckte vi skulle gå hem och ha trekant med hans polare. Nej tack! Polaren var dock jävligt rolig. Han var lycklig när Cajsa-Stina slutade sjunga och uttryckte sig som följer: "Nu kan vi äntligen slappna av, för nu har Cajsa-Grina äntligen slutat". Jag och Tess skrattade så vi grät. Det är sant. Vidare frågade polaren vad vi jobbade med och kommentaren på vad Tess gjorde löd: "Säger du såhär då? Heeeej, lilla Gustav. Nu ska du gå upp, men du får inte gå ut. Inte i år heller!". HAHA. Skulle ni sett honom skulle ni också skrattat. Det vet jag.

Jag har ju tyvärr inte hunnit berätta om midsommarhelgen ännu, men jag lovar att göra det så snart jag hinner. Det är liiiiite mycket nu. När man väl är ledig liksom. Men den som väntar på något gott väntar ju alltid för länge, det vet ni ju.

Nu skriker strykjärnet på mig.

Hej hopp.

4 nyheter, både bra & dåliga



- Jag har en ny mobil. Likadan som förut. Lika rosa & fin. Och jag är nöjd. Den är fanimej värd varenda krona!

- Jag är fortfarande singel. Det blev så nu och det känns som det rätta.

- Ledins vigselring lyste med sin frånvaro nyligen i "Allsång på Skansen". Den 10 juli är inte jag svår, om ni undrar?!

- En kär morfar dog inatt. Jag känner med er, det vet ni.


Nu ska jag kolla in Ledins andra nummer i Allsången. My God! Varför i hela världen blir jag alltid lika lyrisk när jag ser denne man? Kan man ju undra. Sen ska jag jobba. Och imorgon ska jag till Öland med brudarna.

Hej på er.


Jag blir så trött...



... på mig och mobiltelefoner. Nu när jag äntligen fixat ett nytt simkort, så visar det sig att min försäkring inte täcker denna "stöld". För jävligt är det. Jag satte iallafall igång den gamla godingen (den jag haft sen stenåldern), och den har faktiskt funkat tills för ca 10 minuter sedan, då den hänger sig totalt. Nä, det är väl bara så att jag ska förbli oanträffbar. Eller nåt. Snart ska jag iväg till jobbet och jag är verkligen inte på humör kan jag lova. Jag hoppas innerligt att allt rullar på där idag, då det trots allt är första kvällen jag jobbar själv. För händer det något ikväll, då bryter jag kanske ihop. Och det skulle väl inte vara så kul, mina vänner?

Sedan finns det ett annat stort problem som jag måste styra upp ikväll. Allt går INTE som på räls nu. Det har det ju faktiskt gjort annars hittills i år, så man kanske inte ska klaga egentligen.

Nej, nu ska jag plocka ur mobilen från frysen och se om den kanske kan vakna till liv för en liten stund. Putt är jag iallafall. Som fan.

Hej på er.


Veckans kompis, v. 25



Motivering lyder:

För att denna brud gjorde min helg så jävla fulländad. Att det alltid är lika roligt att festa med henne, är fan otroligt. Dessutom slog hon på stort förrförra helgen och det var skitskoj. Talet som hölls säger nog det mesta av vad jag tycker om denna dam. Jag kan inte vara annat än lycklig över att ha fått festa med henne två helger på väldigt kort tid. Och snart smäller det igen, vid en scen, tillsammans med kungen av sommar, gött! Love you, darling!




Anna "sossen" Ståhl


Slutfestat



Haaalllå jaaa!

Japp, nu är man hemma efter en helg på världens bästa hotell. Vi har haft en alldeles kanonbra helg. Förutom EN sak: att jag tappade min mobiltelefon. Det gör lite ont i hjärtat när jag tänker på att den var ca 2 veckor gammal. Men men, sånt som händer. Jag får fixa en ny & gå vidare helt enkelt. Det finns folk som ligger och dör i cancer, då är det inte okej att jag sitter och lipar över en ynka mobiljävel. NEJ. Men jag kommer att vara oanträffbar i några dagar nu, tills mitt nya simkort dyker ner i brevlådan. Skriv på facebook eller msn om ni vill mig något.

Jag orkar tyvärr inte berätta om helgen just precis just nu. Men det kommer, jag lovar. Ni ska få en jävla genomgång. Jag heter numera Lådan, hatar tjockisar, är ett fenomen och har världens bästa vänner! Det var iallafall ett axplock! Veckans kompis dyker även upp i bloggen om en liten stund.

Nu ska jag dränka mina sorger med lite CocaCola.

Puss & Hej


Livet är gött




Jag & Johanna, på Annas & Fridas 50-årsfest förra helgen. Joey tycker jag är grymt töntig när jag fipplar mina peacetecken. Tydligen ;)

Annars? Med mig är allt bara fint. Jag har överlevt två nätter och en kväll denna veckan och nu återstår endast en natt, och det är den kommande. Det känns okej, det gör det. Jag trivs som fan på mitt jobb!

Imorgon, 10:30 avgår bilen mot Maxi & sedan mot Borgholm. Detta tillsammans med 5 sköna brudar (singlar!), som ska leva livet tillsammans med mig i midsommar. I Borgholm befinner sig även andra fina människor och det gör ju inte saken sämre (NEJ, jag menar inte Nybrofolket, Annelie!). Så att... klockan 15:00 imorgon lär jag vara full som ett hus. Men vad gör väl det? Nada, skulle jag vilja säga.

Igår hann vi faktiskt med en svänga på Krögers också. Det ska bli en vana, tyckte vi. Varje onsdag på Krögers & snacka skit. Det är gött. En viss donna hade också en dejt igår. Det var roligt. Får bara hoppas att det är någonting att hänga i midsommarstången!

Fyfan, vilket tråkigt inlägg. Det enda jag egentligen ville, var att önska er alla en underbar midsommarhelg! Ta det lugnt med spriten, ciggen och liggen. För det tänker inte jag göra. Eller jo, det sistnämnda, såklart. Den är redan kirrad.

Puss på er!

 

Jag lever



JAJAMENSAN!
Jag är till och med lite pigg nu, det ni! Kan ju bero på att jag sovit från 9-16. Kan vara så. Natten gick över förväntan. Vilka härliga jobbarkompis har man inte fått på köpet liksom?! Dessutom fick man visst sova lite på jobbet och det säger man inte nej till. Så om 3,5 timmar är det bara att stiga på passet igen. Och köra. Sedan blir det tydligen ett kvällspass imorgon också, det kanske var lite att ta i, kan jag tycka. Men har man en midsommar på Lundells att se fram emot, så finns det ingenting - ingenting - som kan stoppa en.

Det enda jag saknar är att kunna sola lite och att kunna socialisera med vännerna.

Hej på er.



Lördagen



Haaaallåjaa!

Jag tänkte bara berätta lite om i lördags, för er som alltså är intresserade. Och det är väl kanske inte så många, men shit the same. Dagen började med att Bukis kom hit och då kommer vi på den briljanta idén att tillverka ett popquiz inför kvällen. Så efter 1,5 timmas googlande på Mjölby, Belgien & Rosa bandet, är quizet äntligen färdigt. Bukis beger sig till sitt tillhåll och jag fixar lite. Framåt kvällen dyker hon upp igen och även Jollan, Steffen, Per, Bingo, Andreas & Peter. Sedan drog vi igång med kvällens största underhållning (Efter Bingo). Lagnamnen på de tre lagen är som följer: "La Fjäsk" (Steffen &Bingo), "Bukisarna är lika fina som honungskyssar" (Jollan & Andreas) och "Bukisarna hänger ihop som pitt och pung" (Per & Peter). Laget som tog hem vinsten var det sistnämnda. Mycket bra gjort där. Quizet var mycket uppskattat eftersom det, för en gångs skull, inte bara handlade om schlager. Lag "La Fjäsk" skrev även följande på sina tävlingspapper: "Bukis ett, hon får en bukett. Bukis två, henne får man ge sig på". Det var lite lagom roligt. Jag skojar! Det var så jävla kul, så det liknade ingenting. Det citatet kommer hänga med lång tid framöver.

Kvällen fortsatte med att Bingo roade oss all night long. Den mannen leker man inte bort. Kalmars svar på Bingo Rimér, så att säga. Vi hade så jäkla roligt, så det blev faktiskt ingen utgång. Vi hade uppe förslag som Byttan & Vallen, men alternativ Linnégatan vann. Så var det. Men Corner hann vi med trots allt. Corner sviker man aldrig. Någonsin. Kvällen avslutades så till vida pass, att Jollan slapp sova ensam men Bukis krav var för höga och slutade ensam i Tess binge. Men vi har ju en midsommar framför oss (och en Lidköpingsresa), så jag är inte speciellt orolig.

Det var den helgen det. Vi har haft det väldigt roligt, som ni säkert förstår. Men nu är det nya tag som gäller, för ikväll är det dags att bege sig till jobbet och det första nattpasset. Jag är lite smått orolig för hur jävla astrött jag kommer vara imorgon, men det märker man ju. Det ska bli spännande att träffa alla sköna "vårdtagare" igen, iallafall. Sedan att jag jobbar hela veckan, är en annan femma. Jag kommer bli totalt osocial, både mot den ena och den andra.

Men vet ni? På fredag smäller det! Sooooo in i helvete. Oj oj oj. Jag har redan laddat upp med en vattenpistol och massa skivor som ska tas med. Det kommer inte bli en lugn helg. Nej, det kommer bli en helg att minnas. Den bästa helgen hittills i år. Vi lyckades ju förra året, så varför inte i år liksom?! Jodå. Kom till Lundells  i helgen, så ska ni få se!

Näpp, dags att sova några timmar innan man ska tjäna pengar igen. Godnatt på er!



Soffan recenserar



Sara Löfgren - Där maskrosorna blommar


Klicka för att stänga bilden

5/5
Denna skivan ger gåshud rakt igenom hela jävla härligheten. För er som faktiskt gillade skivan "Stakare", rekommenderar jag denna. Här har ni någonting ännu bättre. Ännu mer naket. Och vilken röst. Den leker man inte bort. Hos mig snurrar skivan dagligen - hela tiden. Jag är mycket imponerad och nöjd. KÖP!


Tomas Ledin - 500 dagar om året

Klicka för att stänga bilden

2,5/5
Den typ 26:e skivan i raden, av Tomas Ledin. Och mina förväntningar var skyhöga - såklart. Men besvikelsen går inte att dölja, tyvärr. Det finns ett par riktigt sköna rocklåtar, som kommer slå som fan i sommar, men annars faller skivan ganska platt. Det är nog faktiskt så, att Ledin ska köra sina gamla godingar. Det är de vi gillar, de vi kan och de vi aldrig kommer svika. Jag pluggar in 3 nya godingar från skivan, sen tänker jag skråla högst till "En del av mitt hjärta" och "Sensuella Isabella".

SÅ JA!



Veckans kompis, v. 24



Motivering lyder:

"Alltså, det finns liksom inte ord för hur jävla kul vi har ihop, jag & denna brud. Hon har blivit "Veckans kompis" förut, men det hjälps inte. Det finns så mycket som håller oss samman. Vi är som pitt & pung, som några visa pojkar så fint uttryckte det. Hon är aldrig svår på att hitta på sjuka saker & sånt gillar jag ju väldigt starkt. Hon är helt enkelt världens bästa BUKIS. Kärlek!"




Louise "Bukis" Henriksson


Status

Tjena, mina vänner!

Sitter just nu och funderar på att hoppa in i duschen snart. Ska tydligen ställa till med ett jävla baluns här ikväll. Kan bli trevligt. Bukis åkte precis, vi har fixat ihop ett popquiz inför kvällningen. Det kommer bli bra alltså. Vi ska se vad de går för, de små liven ;).

Igår var vi på Postgatan 5 (Ja, vi saknade dig, Tilda!) och röjjde, tillsammans med ett gäng galna människor. Vi fick ta del av Martins ultimata allmänbildnings-quiz, mycket skoj. Och vem tog hem vinsten, tror ni? Javisst, jag & Tompa. Lätt match där. Dessutom fick vi lyssna till skönsång av Tom; "Pepparkaka fittor" osv. Mycket fin bit, kan slå rejält här i Svea rike. Not. Martins nyinspelade Kalmarvisa var iallafall klockren kan jag tycka. Jag är nog faktiskt typ den enda som uppskattar denna genomsvenska bit. Kvällen fortsatte ute på Mollys, som alltid. Där snackade vi med Hubba & gänget. Det går liksom inte slita sig från Mollys, trots att det är minimalt med folk där under somrarna. Jaja, kvällen slutade med Corner, som alltid. Sedan blev det bingen. Helt allena.

Ja, det var iallafall lite av en redogörelse. Och JA - Sara Löfgrens skiva går fortfarande jävligt varm här hemma ska ni veta. Köp den, för fan! 

Ikväll kör vi, mina vänner. Välkomna kl 18:00!

Puss puss. 


Lycka är



...att vara ledig fredag, lördag & söndag.

...att ha hamnat på en fantastisk arbetsplats med roliga/konstiga/speciella/goa människor.

...att skattepengarna trillat in & att dem används frenetiskt.

...att det är midsommar nästa helg. Det är lika med sprit, Lundell, älskade vänner & karaoke.

...att jag köpte Sara Löfgrens nya album igår, och det gör inte en jävel besviken. Underbara människa!

 
Det var allt för nu.


Dagens kommentar



Från Jolene:

"Äh nu tycker jag att du tar i lite väl mycket, visst fan fr du kommentarer ;P

Händer det något i helgen är det bara att höra av sig till mig, mensen är förbi för denna gång. Mer än två veckor sedan man fick sig ett skjut, jobb på måndag. Nu jävlar vill jag festa!"



Fyfan, vad du är skön gumman! Lätt att vi kommer få den bästa hösten ever, tillsammans!


Problem?



Ja, har ni problem eller? Kommentarerna börjar sina som fan här inne, kan jag tycka. Nu får ni fanemej kamma till er. Vill ni att jag ska sluta blogga eller? Vill ni det? Va? Va va va?

Förresten har jag världen bästa sommarjobb än så länge. Så oroa er inte för mig.

Nu blir det shopping på staden.


Bacillskräck



Jahopp. Då har man varit på Hygienintroduktion. Man kan säga såhär: Mötet skulle kunna vart en halvtimme istället för 2,5 timmar. Fyfan. Jag höll på att somna ungefer 5448 ggr. Och det är ju ganska många gånger.

Iallafall. Lasseman berättade att en kvadratcentimeter av armhålan innehåller 2,5 miljoner olika bakterier. Det kändes sådär att höra. Och att en tarmbakterie förökar sig, så att dessa kan täcka hela jorden, på 2 dygn. Uärk.

Det där med handtorken på offentliga toaletter stämmer till fullo. Den innehåller miljoner äckelbakterier. Fast inga tarmbakterier, dom finns istället på dörrhandtaget. Jag ska aldrig mer gå på en offentlig toalett, så att säga. Undersökningar visar att mellan 10-90% (stort spann, eller vad?!) tvättar inte händerna efter toabesök. Vad är det för ofräscha people vi har att göra med i detta land? Blä.

Japp, det var iallafall min morgon. Och ifall ni undrar om jag tyckte det var skoj. Inte ett dugg. Mer äckligt och utdraget.

Höres.


This weekend


Torsdag:
Dagen då vi slutade i världens bästa klass. Vi hade filmvisning på några timmar och det kunde ju gärna ha skippats eftersom det gav noll och ingenting. Men det är alltid trevligt att umgås med klassen (VÅR klass, 3. Ingen annan). Kvällen tillbringades sedan nere i lokalen, här på Ejdern. Där hade vi värsta klassfesten. Vi körde Rebeccas mördarlek & mitt traditionella Popquiz. Båda var mycket uppskattade. Jäkligt kul att de flesta från klassen kom också, det var ju trots allt sista gången vi umgicks allihopa. FY fan, vad jag kommer sakna denna klass. Och vilken termin det har varit. Det började med lipmin på hög nivå, från min sida, eftersom vi skulle fjanta runt i Kolboda och jag var fan inte ett dugg intresserad av sådana estetiska verksamheter. Detta var mitt fjärdeval, inte så konstigt då kanske. När jag stegade ur dramasalen i torsdags kändes det hemskt, sorgligt och tungt. Jag har lärt mig så fantastiskt mycket matnyttigt denna termin, tillsammans med en klockren klass. Jag hoppas innerligt att alla kommer få uppleva en sådan här termin, någon vacker dag. Jag kommer sakna er! (Särskilt vissa skåningar!)

Fredag:
Denna dagen innebar examen, för både Per & Bukis. Först skulle vi besöka Per ute på BBS, men det slutade med att vi kom försent pga av äckelspöregn. Sedan hittade vi inte med en gång, eftersom vi aldrig besökt den coola skolan. Så vi drog till Tess & torkade oss. Sedan bar det av till Berga för att kolla in Bukis & lite andra känningar. Usch, vad jag inte längtar tills jag sitter där. Det var väldigt fint och så, men för många måste det varit dubbla feelings, så att säga. Bukis fixade iallafall att säga sitt riktiga namn i mikrofonen och sedan skicka iväg ett "peace" till oss coolingar som stod och applåderade. Bra där! Kvällen fortsatte sedan hemma hos herr Edenwall med en massa folk + en kundvagn. Fulla blev vi och drog sedan ut på staden, bl.a. till ett folktomt Mollys. Det får helt enkelt bli Krögers i fortsättningen, bara att inse att Mollys är en vinterpub. Jag kommer bannemej sakna mina vakter & bartenders. Kvällen avslutades inte med efterfest, otroligt men sant.

Lördag:
Denna vackra dag bar det av till hemstaden. Där skulle det bli kalas för fulla muggar. Började med att umgås med Stefan i ca 30 min, sedan klarar man inte mer. Det blir liksom för mycket. Efter lång väntan kom äntligen dagens fyllechaufför, Anki. Då bar det av ut till Sossestugan och till alla glada människor. Sedan blev det tipsrunda (svår som satan!), säckhoppning, snurra-runt-en-pinne-leken & mycket annat. Det var jäkligt skoj vill jag lova. Leka is the shit, som vi alla vet! Under kvällen höll jag även ett litet tal till vår kära Anna. Jag tror att det uppskattades :). Vissa lyckades även kläcka lite sköna citat, som exempelvis: "Nej, jag skulle aldrig klara att vara vegetarian, för jag måste ha en bakispizza med kebab varje söndag." - Sandra, "Jag vill sova över här, för det är en kille som är snygg här". - Också Sandra. Tilläggas kan att under det sistnämnda citatet stod hennes pojkvän bredvid. Även ett samtal mellan Sandra & Anna var rätt härligt: Sandra: - "Ja Anna, det trodde man inte att du skulle torka bajs och sånt skit." Anna: - "Nä, men du ska ju göra det hela livet, för du pluggar ju till det FRIVILLIGT". Behöver jag tillägga att vi skrattade ett par gånger under kvällen? Kvällen avslutades iallafall med ett fyllebråk, inte så allvarligt som tur var. Och hemfärden gick smärtfritt, trots att chauffören lät dyngrak när han öppnade käften och att jag fick sitta i bagaget. Nice.

Söndag:
Vaknade pigg & glad. Åkte med Johanna & David ut till Anderstorp, där det vankades 30-årsfest för Joeys syrra Lina. Det var mycket trevligt, med god mat & trevliga människor. Johannas mamma är den roligaste i hela världen, skulle jag vilja påstå. Sedan bar det av till Gislaved och de gamla goda trakterna, för att kolla in årets studentbal. I och för sig kollade jag & Joey mest på folk. Vi såg några riktiga känningar och det kändes skönt i hjärtat. Då hade man iallafall inte åkt dit förgäves. Studenterna skiter vi ju faktiskt ganska mycket i. Därefter begav vi oss mot Jönköping och äntligen fick jag se turturduvornas fina lägenhet. Vi hade det mycket mysigt i några timmar (Nej, tänk inte DEN tanken). Vi kollade på en kortfilm om Ria:s (second hand-butik) i Nybro. Att man kan bli så fantastiskt glad över en dubbel tältsäng, det är väldigt märkligt. Men men, vissa blir ju glada för det lilla. Vid 22-tiden kom äntligen Per (efter att ha letat ett tag) och vi åkte till Kalmar igen. Borta bra men hemma jävligt mycket bättre!

Måndag:
Varit på jobbet och fått introduktion första gången idag. Jag kan inte annat än vara tacksam. Nätterna kommer bli mycket lugna, men som tur är finns soffa, säng, dator & tv tillgängligt. Och personalen verkar underbar. Jo, jag har nog fan hamnat rätt. Dessutom fick jag röka hur mycket jag ville. Åååhh, vad jag inte saknar Värnamo Kommuns regler.

Nu orkar jag inte redgöra mer för er. Ni får ringa om ni undrar något. Imorgon ska jag på hygienintro. Det är nämligen asnoga med allt sånt på jobbet. Det kommer bli den tuffa biten för min del, eftersom jag knappt använt ens en handske under min tid som personlig assistent. Men jaja, man lär sig. Imorgonkväll går jag sedan på nattpasset. Så ring inte mig runt tio på onsdag, då är ni döda!

Puss & Hej!



Lite busy



Tjabba!

Ja, nu är man ju lite busy, så att säga. Helgen har varit fantastisk, som alltid. Den hinner jag inte berätta om nu, tyvärr. Men det kommer i ett senare inlägg.

I veckan ska jag tydligen jobba som en gnu. Gå intro på intro, typ 5378 ggr. De tror tydligen jag är helt ny på banan, men då skulle dom veta vilka kunskaper jag besitter. Typ att sitta & röka på ballen, med en bok i handen. Det är ju det man har jobbat med förr. Nu är det säkert nya boliner. Oj, det kommer kanske möjligen bli en liten chock, men det fixar vi. Idag kl 15, går iallafall startskottet, sen lär ni inte se mig på ett tag. Typ förrän på fredag kanske.

Och på tal om fredag så är det tal om att vi ska åka på roadtrip. Kan ju bli spännande. Lollo måste få rastas och jag är inte den som säger nej till utflykter. Vi får väl se, men det lutar åt att vi blir borta från Kalmar till helgen.

Jomen, så att... Vi säger väl så. Nu måste jag fräscha upp mig en aning. Eller nej, det är fan ingen idé. Ska tydligen ha plastskynke, handskar och gummistövlar på jobbet. Typ iallafall. Ja, det ska bli en upplevelse i sig.

Puss på er.



Veckans kompis, v. 23



Motivering lyder:
"För att jag fått äran att tillbringa en stor del av helgen tillsammans med denna underbara människa. Varje gång jag träffar henne kommer jag på varför jag är så lyckligt lottad. Dessutom fick man ju träffa på hela hennes familj i helgen och det är ju aldrig fel. Det blir lite som förr när vi släpps lösa inne i Gislaved, man blir lite som 18-19 igen. Fast det är ganska härligt, måste jag säga. Sen att hon är tillsammans med en gammal Tånnö-bo gör ju inte saken sämre. Tack för att du är så jävla underbar, gumman!"




Johanna "Joey" Kullinger


Yes!



- Skolövertagning till hösten tillsammans med underbara vänner

- Fantastisk klassfest igår. Tack fina goa människor, som förgyllde den

- Examensfirande för vår underbara Bukis ikväll

- 50-årsfest i Värnamo imorgon. Anna & Johanna - fyfan, vad jag älskar att jag ska få umgås med er en hel afton!


Jo tack. Visst fan är man lycklig!


Sjukt


Slet bort respiratorslang

Mannen som jobbade som personlig assistent åt en ALS-sjuk man slet bort respiratorslangarna som patienten behövde för att andas. På onsdagen dömdes den 45-årige assistenten till fyra års fängelse för mordförsök vid Skaraborgs tingsrätt, rapporterar TV 4 Nyheterna Skaraborg.


Det var den 18 april i år som mannen kom hem till den sjuke och slet bort slangarna. Efter tre till fyra minuter kunde två andra personer få i gång andningen igen. Patienten överlevde utan fysiska skador. "Var arg": Den enda förklaringen 45-åringen kunnat ge till sitt handlande var att han var arg på hur den sjuke behandlade de personliga assistenterna och att han hade fått ett återfall i sin alkoholism. Mannen dömdes även för olaga hot och försök till misshandel, brott som skedde vid samma tillfälle.

Källa: Aftonbladet


Alltså; hur i hela helvetet tänker man när man agerar såhär? Jag fattar noll - kokosboll. Sjukt är vad det är. MINST sagt!


Skäms




Har jag någon gång sagt att jag skäms över att vara född i Värnamo? Inte? Då gör jag det nu.



Lite rastlös


Är du..

Arrogant: Det hoppas jag absolut inte att någon uppfattar mig som.

Osäker: Det händer.

Trött: Lite grann.

Intressant: Självklart.

Smart: Inte överdrivet.

Barnslig: Nixpix. Eller det beror ju på hur man ser det.

Liten: Nej.

Lätt: Som person, jodå. 

Skoltrött: Absolut inte!

Rolig: Jag har hört att det ska vara så.

Pratglad: Definitivt.

Frågvis: Emellanåt. Beror ju på vad det handlar om.

Organiserad: Jajamen.

Hälsosam: Någorlunda (om man inte räknar in rökningen).

Blyg: Inte direkt.

Attraktiv: Fråga inte mig.

Lätt uttråkad: YES!

Vegetarian: Nej, även om funderingarna funnits där.

Besatt: Icke.

Pålitlig: Ja.

Filosofisk: Nej, det är inte min grej. 


Har du..

För många vänner: Nej, det tycker jag inte.

Förföljelsemani: Eh. Nej.

Tvångstankar: Inte det heller. 

Färgat håret: Ja, det har ju hänt.  

Brutit några ben: Nej, konstigt nog.

Några piercings: Mm.

Egen dator: Japp. lite halvstörd dock. 

Gjort bort dig rejält: Det kan jag bjuda på ibland, ja! 

Bra självförtroende: Jajamensan.

Komplex: Javisst.

Kysst någon: Aldrig.

Haft sex: Väntar tills jag gift mig.

Tagit nakenbilder: Tagit dom själv? Nej.

Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej. Det kanske jag borde. 

Varit kär: Ja. Det är gött.

Blivit kär i någon på nätet: Skulle inte tro det.

Dumpat någon: Jodå.

Stulit någonting: Jajamensan.

Gjort något olagligt: Det med.


Vem..

Saknar du: Johanna. På lördag ses vi, yeeees!

Vill du döda: Det vet ni.

Rörde dig sist: Censur. 

Slog du sist: Jag slåss inte. Jag bits.

Kramade du senast: Censur.

Kysste du senast: Censur. Vem bryr sig?

Skrev du till sist: En vän. 

Sårade dig sist: Oj, det var ju hundra år sedan någon gjorde det. Minns inte, faktiskt. 

Vill du bli galet full med: Anna ju.

Gjorde dig riktigt glad senast: Min telefon.  

Fick du sms från senast: Det kan man undra.

Ringde dig senast: Linnsan, det lilla mattesnillet.

Ska du gifta dig med: Den har jag inte funnit än. Tur för mig.

Får dig att skratta: Många av mina vänner, ex. Anna & Bukis. Dom har en liten komiker inom sig.

Ni som läser denna fantastiskt tråkiga lista kan väl också göra skiten. Det vore trevligt.'


Listdags

Snodde en liten lista av Frida, såhär en tisdagkväll.

10 FAVORITER
Dialekt: Skånska (Ja, faktiskt! Trots att jag mobbar mina skåningar. Det är ren avundsjuka!).
Mat: Kött i de flesta former. Helst inte korv, men finingar som fläskfilé & kyckling är gött.
Låt: "Kär var det sista jag ville bli" - Sara Löfgren. Grym!
Film: Nej tack.
Tecknad figur: Nämen herregud. Noll koll.
Sport: Volleyboll, strandtennis, bollkickning & kubb.
Komiker: Johan Glans & Soran Ismael.
Veckodag: Lördag. Vad annars?
Glassmak: Nej nej.


9 FÖR TILLFÄLLET

Humör: Bra. Nöjd med livet, så att säga!
Tanke: "Varför detta pissväder just precis NU?"
Kläder: Tröja, jeanskjol & inneskor ;)
Bakgrund på datan: Gänget på Kattrumpan, våren-08. Den gör mig lycklig!
Känsla: Förvirrad.
Tid: 18:53
Bästa sak: Plattången. Sjukt, men sant. Fast mobilen ligger också vääääldigt bra till just nu!
Irritationsobjekt: Vädret, som sagt.


8 FÖRSTA

Bästa vän: Challe, min älskade Tånnöbo. 
Husdjur: Kaninen Skutt, som mamma senare sålde efter 2 år, för att hon tyckte hellre jag skulle ha en perserkatt (Oliwia).
Utlandssemester: Danmark med husvagn, såklart! År efter år, liksom.
Piercing: Öronen.
CD-skiva: Arvingarna. Fasen vad den gick varm.
Bil: Opel cadett. Underbara bil.
Ord: Inte en susning.

7 SENASTE

Telefonsamtal: Pappa. Vem annars? Haha,
Mat: Tonfisk och pasta. Fina fisken.
Dryck: Te.
Biltur: Med Linus, hem från mamma. Den resan leker man inte bort. Han är en av många som skickat efter sitt körkort på postorder. Typ.
Tv-program: Nyhetsmorgon. Det är bäst. Men jag missade tyvärr "Fråga Louise" idag. 
Spelad låt: "Jag kan se dig" - Sara Löfgren. Hon är mycket poppis hemma hos mig just för tillfället.
Köpta klädesplagg: Jeanskjol & linnen.


6 HAR DU NÅGONSIN
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Kommer aldrig att ske. Dom är för bra för mig.
Brutit mot lagen: Japp. Flertalet gånger. Regler är väl ändå till för att brytas, eller?
Blivit arresterad: Nänänä!
Badat naken: Jajamensan. Det är fint det.
Varit med på TV: Javisst. Två gånger till & med.
Varit med i tidningen: Det tror jag nog.


5 NEJ TACK

Skolämne: Historia (Ett rent helvete).
Mat: Friterat äckelpäckel. Och naturligtvis det gamla vanliga typ pyttipanna & ärtsoppa.
Musik: Hiphop.
Dryck: Kaffe.
Djur: Pissmyror.


4 SAKER

Du gör när du har tråkigt: Kedjeröker. Hjälper alltid!
Du gjorde igår kväll: Firade tillsammans med gänget.
Du kan höra just nu: Musik.
Du inte kan leva utan: Mycket.


3 PERSONER

Du kan berätta allt för: Anna.
Du tycker om: Många!
Du inte gillar: Det finns ganska många även här.  


2 VAL
Coca cola eller fanta:
Cocacola.
Hund eller katt: Hund. Var det svårt eller?


1 ÖNSKAN

Att jag inte blir utbränd i sommar!


Helgen


 Haaaaallå ja!

 Jag har ju faktiskt lovat att berätta om helgen, nu när allt är som det ska här hemma. Tangentbordet fungerar utmärkt och jag är mäkta stolt över mitt fynd (79 spänn liksom).

Jomen i fredags var det ju grillning och kubb som gällde uppe på Skräddaretorpsvägen. Det började med att vi reggade upp grill och grejer hemma hos Per, och precis då upptäcker jag att min mobil är puts väck. Blir genast helt övertygad om att jag tappat den utmed vägen, då jag cyklade med jackfickorna öppna. Då blev det lite lipmin. Cyklade raka vägen hem för att kolla om den kanske låg där. Och JA, det gjorde den. Lyckan var total! Min 3,5 år gamla Samsung ska fan inte behöva få nyttjas av någon annan liten jävel. Den är liksom min! Så då drog jag tillbaka med ett leende på läpparna. Grillningen fortsatte och sedan förbereddes ett litet överraskningspartaj för Per, nere hos Josse. Vi hade ritat ett fint plakat på bilden (måste nyttja sina nya kunskaper). Han blev chockad och det var ju också lite meningen. Vi lyckades för en gångs skull ;). Festen fortsatte och Bukis fick som hon ville. Det behövde hon. För övrigt var den en klockren afton, tillsammans med en hel del nya känningar.

Lördagen började med grillning. Och lite kubb på det, såklart. Fast jag kan inte säga att jag är speciellt bra på det där (längre). Men det är ju kul att andra får vinna. Linnsan & Tobbe behagade även dyka upp och det tyckte vi alla var mycket trevligt. Sedan dök även en annan stolle upp, vid namn Matti. Denne man roade oss i några timmar, med sin klockrena engelska och massa fyllesnack. Finne, som han är, så innebär detta automatiskt att han också är alkis. Typ iallafall. Det bästa var när han ramlade baklänges på pallen. Detta hände efter att han försökt få omkull både mig och Bukis. Men, NEJ tack. Där har gränsen gått för länge längesedan liksom. Framåt midnatt var det dags att besöka staden och Krögers. Det var trevligt. Sen att kvällen slutade som den gjorde är en annan femma. Man gör (säger) inte alltid sina väl mest valda grejer efter klockan 02:00 en lördagnatt.

Söndagen tillbringades sedan, som vanligt numera, på Tess balle. Där fanns även lilla Bukis. Vi (Tess) bakade den traditionella kladdkakan. Inte för att vi var sugna på det, utan mer för att det är en söndagstradition. God blev den iallafall. Det kan ganska många intyga! Efter några parti geni gav Bukis upp och lämnade oss (flytta hit snart, tack!). Det var den söndagen.

Igår firade vi, jag, Josse, Tess & Frida, från gruppen, att vi äntligen avklarat det hittills tuffaste (enligt mig iaf) under denna kursen. Först var jag, Tess & Josse på Krögers och tog en fining, sedan söp vi till det lite smått borta hos damerna Skåne. Även Klang, Simon, Per, Bukis & eh.. typ Patrik tror jag, medverkade. Det blev en korv eller två och lite strandtennis på det. Ja, en stund iallafall. Tills Klang & Simon spräckte bollen. Men de har ju ändå lovat att köpa nya idag, så det är ju inga dimmor. Kul hade vi iallafall, som alltid!

Lite bilder från överraskningsfesten (tagna av Frida):


Vårt egengjorda plakat. Om vi är nöjda? Som fan.


Josse är nervös


Tess, Bukis & André (som drack, endast, en liter vodka i fredags)


Per är lite smått chockad, så Gustav rycker in och försöker lugna ;)


Och om ni undrar hur det går med min sprillans nya mobil, så kan jag meddela att det går som smort. Jag älskar den redan och saknar inte min gamla ett dugg. Helt sant. Sen att jag måste använda hela denna dagen till att lära mig alla funktioner är något helt annat. Man har ju tid liksom. Nu när man är ledig och allt.

Det var nog allt jag hade för den här gången. På torsdag ska vi ha klassfest och det är mycket möjligt att jag släpper en tår eller två. Det är så jävla sorgligt.

Tack för mig!


Äntligen..



Ja, nu äntligen har Soffan införskaffat sig ett externt tangentbord. Det fick även följa med en splirrans Samsung också. Min är stendöd, precis som tangenterna G & H. Så nu är man fullfjädrad skulle man kunna säga. Det lär ju i och för sig dröja ett jävla tag innan ni får några SMS från mig eftersom jag måste lära mig den nya touchskärmen. Kan bli tufft. Men fördelen är tydligen att man inte kan skicka massa SMS på fyllan, eftersom det är omöjligt att skriva normalt då. Gött mos där. 

Och på tal om fullfjädrad har vi idag avverkat den sista tunga skoldagen för den här terminen. Allt gick som det skulle och kidsen uppskattade oss (verkade det som). Så ikväll tar vi och firar lite borta på Skräddaretorpsvägen. Det blir fint.

Uppdatering om helgen och liknande lär snarast dyka upp. Nu är det ju inga problem som stör längre i och med att man har det nya tangentbordet.

Vi hörs inom kort. Skål!


RSS 2.0