Samtal på Nyhetsmorgon 10:48



Smakprovning av Champagne pågår. Bengan är i sitt esse.




Programledare: - Men för dem som ska köra bil ikväll... Finns det något alkoholfritt?

Bengan: - Javisst.

Programledare: - Men är det verkligen lika gott?

Bengan: - NEJ!!


Det är ju ett kanonprogram för alla under 20 då, med andra ord. Vilken förebild han är, Bengan! HAHA. (Fast han har ju visserligen rätt!)


Nyår





Tja allihop!

Jag har verkligen inte hunnit med min blogg idag och jag fick lite dåligt samvete för det, såhär på kvällskvisten. Idag har jag varit på systemet och inhandlat morgonkvällens intag. Det blev en del kan vi konstatera. Jag har även besökt Ikea tillsammans med Tilda och hennes man. Martin "fyndade" en ny skrivbordsstol. Han var ungefär lika glad som ett barn på julafton när han kånkade ut kartongen till bilen. Själv inhandlade jag 6 st champagneglas för sex spänn. Det kallar jag valuta för pengarna.

Jag har även svidat ihop ett litet popquiz inför kvällens party. Denna gången är jag mycket nöjd och jag hoppas även att befolkningen på festen uppskattar min lekledarroll. Jag älskar den i allafall.

Hörde att en viss blondie borta på Fröbergsgatan hade insjuknat ännu en gång. Hon skulle bara våga att inte bli frisk tills imorgon. Då kommer det bli fart på morsan kan jag lova.

Annars skulle jag faktiskt bara vilja önska er alla ett gott nytt år och hoppas att starten på det nya året blir fantastisk. Jag hoppas även att ni inte ger några fjantiga nyårslöften som exempelvis: "Vit månad i januari" eller "Sluta äta godis". Vi lever bara en jävla gång. Glöm inte det.



Filmkväll



Jajamen. Precis som överskriften lyder, så har jag faktiskt haft en filmkväll ikväll. Helt för mig själv. Och visst är det otroligt? Hur ofta händer det att jag kollar på någon movie? Typ 2 ggr/år. Men nu fick jag för mig att testa filmlivet lite. Och det var helt okej, till och med mer än så. Jaha, men vilka filmer har jag sett då? Jo:



Som alla säger; Skitbra! Det var verkligen en film för mig. Jag borde ta tag i boxarna nu och kolla in hela serien.

Film nr 2 (Ja,det är sant. Jag har sett TVÅ filmer ikväll) var:



Ja, jag avgudar ju Helena Bergström och Rolf Lassgård, gärna i kombination. Så denna film hade jag höga förväntningar på. Var lite rädd att det skulle gå åt skogen för Colin Nutley efter "Heartbreak Hotel", eftersom den var sådär kul. Men här kommer han med en fining kan jag lova. Mycket bra! Och sen gör det inte saken sämre att Richard Wolff medverkar också. Jag rekommenderar filmen starkt MEN (som Tony Irving skulle sagt) Colin, du borde skämmas över filmens avslut. Det gjorde mig pissed off. Men det får gå för den här gången då.

Jag hoppas ni är jävligt tacksamma och glada nu, för några filmrecensioner lär ju inte dyka upp på ett bra tag igen, i den här bloggen.

 

Veckans kompis, v. 52



Motivering lyder:
Den här underbara människan toppar min lista över bra människor. Vi har upplevt en jävla massa tillsammans. Och vi har aldrig bråkat. Det är helt sant - under 9 år. Det kallar jag good work. Vi är helt enkelt gjorda för varandra. Jag tackar gudarna att min pappa drog med mig till en ny ort, med ny skola och nya vänner. Annars hade jag ju aldrig träffat min älskade vän. Exempel på saker vi har gjort är:
 - Rest till Magaluf och Rhodos och supit skallarna i bitar
 - Liftat både hit och dit
 - Hängt med kineser
- Sovit på en järnvägstoalett
- Kommentarat en bögröv 1ggr/månad, sista året på gymnasiet  
- Orsakat världens mest ofräscha hotellrum innehållande bla spyor i en gryta
- Spelat ett hemmagjort supaspel på McDonalds
- Funnit J:s drömman, tillsammans
- Piercat oss
- Skrivit vårt projektarbete, sista året på gymnasiet, på 10 timmar. Dagen innan det skulle lämnas in. Betyg? MVG såklart. 
Listan skulle kunna göras hundra ggr så lång, men detta får räcka. Jag vill slutligen bara klargöra för er att ni ska fan vara avundsjuka på mig som är kompis med denna bruden, för hon är klockren.

Jag älskar dig gränslöst, darling!


Johanna "Joey, Jojjo, Korven" Kullinger





Detta var årets sista "Veckans kompis" och så även den sista för alltid. Jag ska försöka komma på ett nytt koncept och ni lär märka vad det blir.


2008


Okej, år 2008. Snart slut. Vad tyckte jag? Here we go: 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Det antar jag:
- Var kombo med Linnsan.
- Invigde Lundells hotell i Borgholm.
- Slog mitt rekord.
- Hade en tenta innehållande fikapaus på 20 minuter.
- Åkt höjdskräcken.
- Skrivit ett klockrent arbete om skilsmässor tillsammans med Jollan.
- Praktiserat på dagis. Sådär alltså.
- Varit tillsammans med en man (?), boende i ett annat land.
- Besökt Sveriges vackraste plats.
- Köpt en vattenpistol
Ja, det är en hel del.. men det finns säkert mer som jag inte kommer på just nu.


Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inget nyårslöfte för första gången på länge. Det där med rökning funkar ju fan aldrig, så det är ingen idé. Och sånt där skit med att börja träna har jag aldrig kört med. Nyårslöftet i år kommer att innefatta fortsatt nunneliv. Fast det är okej att spräcka den 10 mars, det är liksom bestämt sen länge.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jajamensan. Inga nära vänner men gamla skolkompisar har ploppat ut ungar åt alla håll och kanter. Mina närmare kompisar är lite förståndigare än så ;)

Dog någon som stod dig nära? Min gammelmormors gubbe dog i slutet av sommaren. Men honom stod jag inte speciellt nära. Jag var inte ens på begravningen. Han hade levt på övertid i två år, så det kom inte som någon större chock utan det var mer skönt för honom, skulle jag tro.

Vilka länder besökte du? Inte ett enda. TYVÄRR! Jag ska ta igen det i år. Det är jag verkligen värd.

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Pengar, haha. Men det kan man ju drömma om.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Det finns mycket jag kommer ta med mig, men något speciellt datum minns jag inte.

Vad var din största framgång 2008? +8, men det är ju ingenting att skryta med egentligen. Jag borde skämmas!
 
Största misstaget? 
Att ta med fel folk hem. Ångesten tog verkligen överhanden ett par veckor i början av september. Aldrig igen säger jag bara.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, jag har fan haft turen med mig i år. Har väl snubblat några gånger på fyllan, men det överlever man ju utan problem.

Bästa köpet? Alla mina spel. Dem förgyller vilken jävla tillvaro som helst. Fast mina vänner håller kanske inte riktigt med.
 
Vad spenderade du mest pengar på? 
Alkohol och cigaretter. Jag är verkligen en sund människa!  


Gjorde någonting dig riktigt glad? Väldigt mycket! Alla fantastiska fester jag har fått uppleva, skolarbeten som blev godkända och mer än så, mina älskade vänner som alltid finns där och naturligtvis vissa män.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare. Jag har varit mer tillfreds med mitt liv i år, jämfört med förra året. Naturligtvis handlar det om att förra året var kaoset själv emellanåt.

Vad önskar du att du gjort mer? Besökt vänner som finns runtom i Sverige. Jag är riktigt dålig på att lyfta röven från Kalmar.

Vad önskar du att du gjort mindre? Rökt såklart. Mina lungor leker man inte bort.

Hur tillbringar du nyår? Jag ska på Tess & Linns nyårsfest på Smålandsgatan. Den kommer bli klockren, det känner jag redan nu. 

Blev du kär i år?  Japp, i ungefär två månader. Sen dog det. Och jävlar i havet vad tacksam jag är för det. Det är helt otroligt att jag inte har kärat ner mig mer alltså, i och med att jag alltid har haft så lätt för att bli kär. Jag är väl helt enkelt mer mogen och kräsen idag. För mig är det endast positivt.

Favoritprogram på TV? Vad tror ni? Melodifestivalen såklart. Perelli bjöd oss på en låt som var i klass med "Tusen och en natt", mer kan man liksom inte begära.


Bästa boken du läste? "The Dirt - Mötley Crüe", av Neil Strauss. Så sjukt jävla bra!


Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn såklart. Den tjejen tog mig med storm.


Något du önskade dig och fick? Ett härligt singelliv och allt vad det har att erbjuda.

Något du önskade dig men inte fick? En normal sommar. Det kommer ju aldrig att hända igen i det här jävla landet.

Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Vaknade upp på ett hotellrum i Värnamo - nykär och ny*******. Antar att vi festade loss rejält på kvällen, minns inte riktigt.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nix. Jag är skitnöjd, som sagt. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Provokativ. Eller inte.

Vad fick dig att må bra? Kärleken från alla mina vänner. Jag kan inte tacka er nog för allt ni gör enbart genom att finnas till. 

Ja, det har varit ett underbart år. Jag är skitorolig för att nästa år kommer bli lite sisådär bara för det. Det brukar nämligen gå lite upp och ner har jag märkt. Men det märker vi väl, antar jag.


Back in business


Hej svejs!

Nu är jag tillbaka hemma i kära Kalmar. Det var typ som en dröm att komma hem igen. Träffa underbara vänner, ha förfest på Linnégatan och käka på Italia. Det är mitt liv det - och jag älskar det!

Igår var jag alltså ute och söp igen. Med min andra hälft när det gäller alkoholen, dvs Annelie. Hon och jag har ungefär samma syn på superi. Vi tycker att det okej att supa ungefär vilken dag som helst, vilken tid som helst, så länge du mår bra av det. Och det gör man ju för det mesta. Kanske inte de första två-tre timmarna dagen därpå, men sen så. Men tillbaka till gårdagen. Jag och Annelie festade på här hemma och hade samtal om rökning, svensk-ämnet och att supa upp sina pengar på krogen. Det sistnämnda har jag inga problem med, jag brukar nöja mig med en öl eller två. Annelie däremot är kung i baren varenda jävla lördag (och fredagar också för den delen). Hon kan lätt göra av med en femhundring en kväll utan ångest dagen därpå. Men för helvete vad jag glider in på en massa sidospår idag.. hehe. Det är väl antagligen gårdagens intag som gör sig påmint.

Vi hamnade iallafall på favvo-placet Mollys. Jag var full som ett hus och minns inte mer än de första 20 minuterna. Men men, ibland måste man få slå på stort. Okej? Annelie har iallafall berättat att jag satt och pratade med några guys vid ett bord. Dem lovade jag tydligen att efterfesta med också. Hemma på Linnégatan. Tyvärr ångrade jag mig på hemvägen och sprang ifrån dem och låste alla jävla dörrar om mig. Jag är sjuk alltså. Hur svårt kunde det varit att säga att man är as-kalas-trött och inte är sugen på mer alkohol för kvällen? Tydligen för svårt för mig.

Väl hemma upptäcker jag ett sms från Tildas kära man. Han är inte normal, det vore en överdrift, men jag gillar honom ändå. Jag ringde upp och uppfattade dom två som as-fulla. Men enligt Tilda var hon inte spec. full. Hehe. Det var jag som var full, just det. Pratade även med Storebror Lönngren om bloggar, om jag inte minns helt fel. Frågan är bara om jag har lämnat ut mitt lösen till honom nu? Det vore sådär lämpligt. Han behöver liksom inte veta hur jävla sjuk jag är på riktigt. Men det kan bli en mycket bra nyårsafton i år. Tildas man hade klargjort för Mackan att han har ett pök iallafall. Ett pök? Vem använder det uttrycket då? Ronny och Ragge möjligtvis.

Jo så att, så ligger det till. Idag har jag bara slappat och slöat. Varit på Italia med Tess och ätit världens godaste pizzabuffé. Den är fin den.

Nu är jag iallafall tillbaka som vanligt igen. Bloggen kommer glöda. Jag lovar er. Snart kommer även en lista med grejer från året som gått. Jag vill ju liksom tala om för er vad jag tar med mig från detta året och vad jag lämnar kvar. Mest tar jag med mig saker/minnen tror jag. För detta året har fan inte varit av denna värld.

Ses snart igen, babes.


Jag lever


Hej hej!

Jag skulle bara tala om att jag är vid liv. Jag jobbar, sliter och är ganska bakis idag. Kvällen var toppen. Anna har gjort hela min jul - utan tvekan. Jag ska berätta mer när tid finns.

Imorgon kommer jag hem, kära vänner. Vi ses hos mig kl 19:00, då kör vi. Typ firar att jag är tillbaka.


Ses då!

Puss & Godnatt.


Samtal på Julafton 22:35



Pappa:
- Ja, dem ringde ju mitt i nätterna, dom där grannarna. Men dem ville ju inte festa, dem ville ju hålla på med annat.

Farmor: - Gruppsex, tror jag det kallas.

Alla (utom farmor): - Mm, typ.

Farmor: - Ja, det var modernt när vi bodde i Växjö.. (Det är 35 år sedan). Då jobbade jag i en charkuteriaffär och den där chefen höll på med sånt vet jag.


Kan tillägga att sex är ingenting vi brukar tjabbla om i vår släkt. Farfar satt helt tyst och tyckte ungefär att vi skulle skämmas, så som vi betedde oss. Hehe. Han tycker antagligen språket var lite ovårdat.




En God Jul



Tjena! (Väldigt hett Värnamo-uttryck)

Äntligen har man tid att skriva ner några rader. Jag har haft en väldigt mysig jul faktiskt. Fick till och med lite jul-feeling igår. Tjoho. Jag jobbade mellan 16-21 och trodde först att det skulle bli riktigt jävla segt, men icke. Vi hade fullt upp, jag och min mupp. Har fått en julklapp av honom också. Riktigt glad blev jag - eller inte. Vet ni vad det var? En automat-ring med en tiger på, stl XXL. Tack liksom!

Jovisst. Sedan åkte man tillbaka till farmor och farfar. Väl där kom vi in på riktigt sköna samtal om gamla Tånnö-bor. Nu vet jag saker jag inte borde veta, men dem tyckte väl jag var tillräckligt gammal nu, typ. (Challe: En otrogen och en knarkare... call me).

Vi har ju även hunnit med Ullared dem här dagarna. Fullt med äckligt pack och snoriga ungar. Hur ofta känner man sig som Miss Universum liksom? Det gjorde jag på Gekås i år iallafall. Har aldrig sett så myckert slödder på ett och samma ställe, på en och samma dag. UÄRK!

Meeeeeeeen (cp-E-tangent) nu så, är julen över.. Eller julafton iaf. Skönt, tycker jag. Jag gillar juldagen mycket bättre. Så ikväll smäller det. Med dunder och brak och med alla mina sköna brudar. Jävlar i havet. Och jag har så mycket vin och öl att jag kommer krypa till Harrys. Det kommer bli som förra året misstänker jag. Jag har nämligen, än idag, inget minne av om vi var på Harrys eller Hotellet förra året. Men Anna sa att vi var på Harrys. Vi hade säkert skitkul.

Ha en härlig kväll, älskade läsare.

Ta det lugnt med sprit, sex och allt annat som hör juldagen till.

Puss & Hej


Veckans kompis, v. 51


Motivering lyder:
Denna människa gör mig lycklig varje gång jag träffar henne. Hon är fan solskenet själv. Jag har känt henne sedan vi jobbade tillsammans som personliga assistenter, fan vilket team vi var. Dock kanske inte mupparna uppskattade oss lika mycket, hehe. Hon har idag man, hus och 2 söta barn (Zimone på bilden). Däremot är hon exakt samma människa som hon var på den tiden hon inte hade något utav det. En förebild med andra ord! Bara för att man får ungar och gifter sig behöver man fan inte bli nunna och sluta leva. Nej, denna tjej har fan betytt mycket för mig. Det känns liksom skönt att veta, att livet inte tar slut bara för att man skaffar volvo, villa, vovve och kids på det. 




Lina Johansson


Veckans Bra & Anus, v. 51


BRA
- Att jag har fått träffa mina muppar igen. Dem ger mig ett leende på läpparna, trots allt.
- Att jag även har fått träffa 2 underbara människor, som jag inte sett på länge, Malin & Lina.
- Min vita helg. Min kropp hoppade och studsade av glädje imorse vill jag lova. (Men igår ville jag typ dö)

ANUS
- Linus cp-skadade bil. Den är från 1800-talet och går sönder bara man rör den.



Bloggiver


Hej Allihopa!

Förlåt för min frånvaro alltså. Jag har så jävla mycket i min hjärna som bara vill ut här på bloggen ska ni veta,men jag har fan inte tid. Det är helt sjukt. Jag trodde det skulle bli hur mycket dötid som helst i den här hålan, men icke. Jag har 100 bollar i luften känns det som, framförallt jobb naturligtvis. Idag skulle jag ju egentligen har varit ledig men fick hoppa in för en sjukling. Skönt alltså. Jag bara känner hu kulorna rullar in, gött mos!

Men som sagt, jag har mycket jag skulle vilja förtälja. Det uppkommer saker hela tiden, det liksom kliar i fingrarna. Men jag ska försöka bättra mig. Kanske att det blir ett par inlägg ikväll om ingenting oväntat sker.

Jag har iallafall ett litet samtal med min mupp att bjuda på nu, såhär lät det:

S=Jag M=Mupp

S: - Har du inte följt Bonde Söker Fru nu då? (Aktade mig för att nämna bögen, hehe. Min mupp är nämligen gay)

M: - Nej, jag är inte så mycket för reality. Jag håller mig till mina serier.

S: - Ja, i och för sig. Men Bonde är skitbra, det borde du se.

M: - Men jag är inte så intresserad av lantbruk...

S: - Hahaha. Det är ju jag.


Det var allt för nu. Återkommer!


Rastlös - glöm det!


Tjingeling i stugan!

Jag tänkte bara ge ett tecken från mig så ni vet att jag lever. Jag trodde den här vistelsen i Sveriges minsta stad skulle ge mig krupp, men än sålänge har jag fasen haft fullt upp. Skönt alltså!

Idag har jag jobbat mitt första pass. Det var härligt, för det var hos mina favoritmupp med Huntington (danssjukan). Det som hänt där sedan i somras är att han dagligen (mellan 14-15) börjar släcka ner alla lampor i hela lägenheten, stänger av tv:n, borstar tänderna, tar av sig kläderna och går och lägger sig. Godnatt sa jag när jag gick. Han är skönast den mannen.

Nu helt plötsligt råkar min mamma även vara i staden för att uträtta massa skit, så då erbjuder hon mig och brodern lite mat ute på stan. Kan man ju inte tacka nej till, eftersom maten här kan man absolut inte klaga på!

Därefter ska jag bege mig till Mosslegatan och närmare bestämt till Malin & Freppe. Det var ett jävla tag sen senast så det ska bli kul o se hur dem har det.

Så detta är alltså dagen idag. Jag är faktiskt nöjd. Inte den minsta lilla tid till att andas, sånt gillar jag. (Eller räknas 4-5 timmars tidningsläsande och tv-tittande på jobbet?)

Dags och bege sig. Vi hörs så småningom. Men troligtvis inte mer idag.

Hej Svejs.


PS. Imorgon ska jag och min pappa åka och handla julklappar i Sveriges mest religösa stad, Jönköping. Det kommer låta ungefär såhär: - Hmm.. Ja, den var ju fin.. ska fundera på den. Det är min pappa i ett nötskal - beslutsångest here I come. Jag kommer behöva en fetegrogg när jag kommer tillbaka till Värnamo. Någon?


Nykteristförmån


Publicerad: 2008-12-18
Nyktra studenter går före i bostadskön

Ett medlemsskap i en nykterhetsförening kan ge studenter i Lund en bostad.

Lovar man att leva utan alkohol och droger kan man få ett rum i en nyrenoverad korridor.

Följs inte reglerna blir man vräkt enligt villkoren i kontraktet.



Ursäkta mig men vad är problemet här? HAHAHA. Det var det sjukaste på länge. Det dom vill säga med det här är ju att nykterister klarar ta hand om sitt hushåll bättre än folk som dricker alkohol. Jag säger då det. Jaja, nu har man ju bojkottat Lund för all framtid i allafall.


Lilla Värnamo




Åbron i Värnamo. År 2005 var vattennivån strax ovanför tunnlarna ni ser. Det var alltså detta år Värnamo hade en väl beryktad översvämning. Hela Åbroparken här intill var fylld med vatten och folk badade i vattnet som fanns på gatorna. Jag skulle tippa att det var en halvmeter djupt, så det funkade ju fint. Översvämingen var ingenting jag tyckte var sorgligt eller tråkigt, utan man var mer glad över att det hände någonting och att Värnamo faktiskt sattes på kartan.


Hej!
Här kommer en liten uppdatering av läget i Sveriges minsta stad (Nej, så är det naturligtvis inte, men det känns så!). Här är allt bra. Läget är stabilt, om man säger så. Jag har idag varit och hälsat på lilla Sandra, tillsammans med Stefan. Där träffade vi även på Rödtotten Anki (Annas mamma), som var helt euforisk över att hon tar examen imorgon. GRATTIS!

Därefter har jag kört raggar-runda med Stefan ca 10 varv genom stan. Utan att se en enda jävel jag känner. Folk har flyttat, det är väl bara att acceptera läget antar jag. Men jag tycker fan det är dags att dom kommer hem över jul nu och underhåller mig lite.

Imorgon ska jag arbeta lite. Det innebär följande: frukost till mupp, handling till mupp, bokläsning eller datorn, de resterande 5 timmarna oså lite rökning på det förstås. Jag kommer vara slut när jag kommer hem.

Nähä, nu är det dags att röra på fläsket till Hemköp. Ska inhandla något att smaska på inför Bonde ikväll. Jag hoppas på lite böghångel. Jag har väntat i ungefär 10 avsnitt, så nu är det väl fan på tiden.

Hej sålänge.

Värnamonyhet, v. 51





Alltså, vem fan blir förvånad? Iallafall ingen som har jobbat inom vården i den här stan och har kommit i kontakt med färdtjänst av olika anledningar. Jag skäms över hur samhället är format när jag läser detta! Jag kan inte minnas hur många ggr jag har ringt och skällt ut dessa fittor som sitter på färdtjänstcentralen. Där hamnar alla som inte gick ut nian, det är jag helt övertygad om.

Jag menar; Människor som är beroende av färdtjänst har väl redan då en så pass utsatt position i vårt samhälle, att det vore nog. Nej, då ska färdtjänsthelvetet ställa till det ännu mer för dem. Och en blomma för detta? För att mannen riskerade att frysa ihjäl pga sin höga ålder... schysst. Jag mår fan illa nu!


Idag blir det ingen bubblare, eftersom ingen nyhet kan mäta sig med denna. Dessutom kommer ni få tillräckligt med uppdateringar från denna stada så det räcker och blir över!



Gifta




Kristian Luuk och Carina Berg har gift sig.
                                                                    
Kristian Luuk och Carina Berg har gift sig. 



ÅH. Vilket fint par alltså. Båda är totalgrymma. Deras ungar måste bli ungefär coolast.


Järn i elden



Hej hoppsan.

Det är nu såhär va, att jag har ganska många järn i elden just idag. Imorgon ska jag nämligen ta mitt pick och pack och bege mig till mina kära hemstad. Innan det finns det vissa saker som måste göras. Jag har en fet littaraturlista som måste åtgärdas typ idag, antar att Margareta får spel annars. Dessutom ska jag leta artiklar och en av dem ska tydligen vara på engelska. Det kommer fan ta hela jävla tisdagen (kanske mer) att försöka hitta någon som jag kan förstå på riktigt.

Dessutom ska jag hinna julpynta lite, packa en resväska och handla så jag slipper svälta dagen till ära. Kan ni då acceptera att jag inte kan sitta här idag? Jag hoppas det, för ni känner väl mig? I Värnamo kommer jag blogga röven av mig när jag är ledig, finns nämligen inte så mycket annat att ta sig för där. Förutom att hälsa på mor- och farföräldrar, enstaka vänner (Dem som har valt att bo kvar) och gå Osudden-rundan.

Så. Ta det lugnt mina kära. Jag är snart tillbaka. Måste bara stilla ångesten inför denna jävla uppgift som tydligen ska knåpas ihop nu över juletider. Sen så.

Puss sålänge.


Veckans kompis(ar), v. 50



Motivering lyder:
Fyra stycken härliga människor ska idag få ta del av äran som veckans kompis. Ni har gjort saker som har betytt något för mig denna veckan och det känns fint i hjärtat. Utan er hade inte denna helgen sett ut som den gjort. Tack för att ni är ni.



Linnsan


Tobbe


Mats


Ludde




Veckans Bra & Anus, v. 50



BRA
- Magnus Carlsson, så jävla självklart.
- Julfesten. Den kunde inte ha blivit bättre.

ANUS
- Att jag har struntat totalt i skolarbetet som var tvunget att fixas innan morgondagen. Resultatet blir att jag skippar skiten imorgon.
- Att det var sista helgen med gänget på ett bra tag nu, eftersom många av oss lämnar Calmare stad och åker hemåt till sina små hålor. Jag kommer sakna er, massor!




Söndag






Äntligen. Idag fick jag åter se min blivande man (Jajamensan. Om några år omvänder han sig och kommer till mig). Detta hände på Ölands Köpstad och jag var verkligen där.

Igår trodde man inte att det skulle bli av om man kollade på hur allt såg ut. Men jojo. Tobbe håller fan vad han lovar och så även Linnsan.

Så idag vid halv två knallade jag bort till Fröbergsgatan och skakade liv i dessa två. Sedan bar det av till Köpstaden med kameran i högsta hugg och en halvdöd Torbjörn i baksätet. Han hade rutan nervevad över hela Ölandsbron.

Väl där började Tobbe med att sätta sig på en bänk tillsammans med två andra panchisar. Jag och Linnsan väntade med spänning på min Musik-Jesus (Ja, Ledin är fortfarande Gud för mig). Det pirrade, som det pirrade.

Och sen stod han där. Helt plötsligt liksom. Snygg som alltid (och inte alls lika fet som han ser ut att vara i Dansbandskampen). Brände av 5 fantastiska låtar och sen var jag jävligt nöjd.

En som däremot inte var så jättenöjd var Tobias. Han hade tydligen tillbringat hela Manges uppträde utanför Köpstaden. Han hade väldiga problem med att något ville upp nämligen, så han var tvungen att hålla till ute för att inte riskera att spy ner halva publiken och lite till. Han ångrade ganska djupt att han valde att hålla sitt löfte.

Efter att Linn tryckt i sig en korv och jag hade fotograferat min man X antal 100 ggr, drog vi oss tillbaka.

Väl hemma sprang Tobbe upp till lägenheten och satte sig tillrätta vid vattenhålet. Stackarn.


Jag är er evigt tacksam mina älskade vänner, för att ni ställde upp idag. Ni är guld!

Och, som sagt, nu är fan hela jävla julen räddad!


I en annan del av Kalmar




Fr vänster, översta raden: Andreas, Therese, Robin, Jag och Martin.
Fr vänster, nedre raden: Matilda, ?, Linn, Mats, Tilda, Tess, Steffen och Malin.
Sista raden: Torbjörn


Japp. Såhär brukar det se ut en vanlig lördagskväll på Gruppbostad "Kalmarhem". Ungefär i allafall. Nejdå, detta är faktiskt bara en helt vanlig bild från den underbara Julfesten igår.

Det började så bra (Förutom att man fick börja med att sopa glas över halva köket. Tilda hade vart i farten). God mat (Fast skinkan hade ju varit inne för länge enligt vissa), mycket sprit, skönsång och liv i luckan. Det snapsades hej vilt under hela kvällen och många av människorna har fått lida för det idag. Jag tar inte åt mig på den punkten, nej.

Efter att halva festen hade gått ivåg till Kåren hade jag, Linn och Tobbe skilmässosnack, Tess & Martin snackade feminism och Tilda äntrade scenen inne i Mats rum och rockade loss med Robins uttjatade SingStar.

Efter ett tag kom även Martin på den eminenta idén att hänga upp en mistel av grön papp i dörröppningen. Det hånglades rejält vill jag lova. Alla med alla. Värsta orgien. Det lever man längre av tror jag.

Sedan var det dags för mig att hålla tal inför "de närmaste". Detta skulle gått jävligt galant om det inte hade vart för Steffen och hans stora käft. Irritationen låg som en tjock dimma inne i rummet under ett litet tag. Tills han slutligen fattade galoppen och knep käft. Martin ville inte vara sämre och visade verkligen att han är Sonnys son.

Efter detta snackade jag och Steffen distansförhållande ute i rökrutan medans Tess däckade i Mats soffa. Martin valde att lämna pga alldeles för mycket starkt intag.

Festen fortsatte sedan inne på mats rum, där det blev SingStar för hela slanten. Steffen fick inte nog, med tanke på att jag vann över honom stupalöst. Det lönar sig att vara körmedlem, förstår ni. Steffen kommer dock inte att börja i kören, för han anser inte att han platsar där. Kanske bäst så.

Därefter dyker helt plötsligt Polacken (aka. Lillfingret) och Johan upp. Trevligt. Men dem verkade inte så värst festasugna, så dom drog efter några minuter.

Efter lite mat i köket, snack, omvända boliner från Tess sida och mycket annat, så drog man hemåt. Ungefär halv fyra skulle jag tippa. Jag gick sist. Såklart.

Tack för en jävla kanonkväll allihopa. Ni är fanimej bäst!

Nästa år är sista året och då ska vi slå på en tvådagars borta hos Grabbara Grus tycker jag. Vad tycker ni?

Puss


Samtal med Linus



Linus säger:

- syyyyysteeeeeeeeeeer


Sofie säger:

- Ja lilla bror...


Linus säger:

- du är världens bästa storasyster vet du det



Frågan är om han tycker det efter att jag bott hos honom nu över jul? ;)


Jag lever


Skulle bara tala om att jag fortfarande är vid liv, så att ni vet. Jag har haft mycket att stå i idag och ska strax iväg igen. Så "Veckans kompis" och "Veckans Bra & Anus" kommer senare ikväll, eventuellt imorgon beroende på ork.

Jag ska då även berätta vad jag har sysslat med idag. Man skulle kunna säga att hela jävla julen är räddad.


Vi hörs senare.

Puss och hej.



Julfest






Jajamensan. Ikväll vankas det julfest/julbord borta hos Grabbarna Grus. Det ska bli mycket trevligt och jag känner redan hur jävla laddad jag är. Det liksom pirrar i hela kroppen. Trots att jag inte var helt nykter igårkväll heller.

Jag har även fixat ihop lite snapsvisor och ett litet tal som ska framföras denna kväll. Vi hoppas även på lite hångel, då jag hörde talas om någon mistel som ska slängas upp i taket.

Så, nu är det bara att gå på att igen. Det kommer bli en lyckad kväll, det är jag alldeles säker på.

Gårdagen var för övrigt också väldigt trevlig ;)

Vi ses i dimman kära läsare. 


 

Idol 2008





Ja, GRATTIS som fan. Äntligen fick IDOL en värdig vinnare igen! Och vinnarlåten satt som en smäck för den skönsjungande Maltesern.

En så ödmjuk och go människa är verkligen värd att ta hem hela skiten. Hoppas bara att han fortsätter att hålla båda fötterna på jorden, men han är ju norrlänning och dem är ju iofs ganska kända för det, så jag är inte orolig.

Dessutom upptäckte jag och mina vänner även "Eftersnack" med Katrin igår. Hon är ju en pärla. Så jävla störtskön!

Jaja, men nu räcker det. Det var liksom bara ett Grattis jag vill få ur mig.




Kalmarnyhet, v. 50


Sexdömd fick jobb som lärare

Mönsterås i dag 09:11 | Uppdaterad i dag 09:17

En lärare i Mönsterås kommun har fått jobb på en av kommunens skolor trots att han fällts för sexuellt ofredande mot två 14-åriga flickor, efter att bland annat ha skickat nakenbilder på sig själv till dem.


Okej. Detta känns ju jävligt lämpligt. Eller? Det finns så många utbildade lärare därute som letar efter jobb, och vad väljer dem? En som troligtvis kommer antasta både den ena och den andra tonåringen och därmed förstöra deras liv! Fy fan. Jag hoppas resten av lärarna på denna skolan gör något åt detta. Annars är det ju klappat och klart för våldtäkt. Rektorn ber ju om det för fan.



Bubblare:

Bråk om vem som ska ta notan efter Labero

Oskarshamn i går 22:17 | Uppdaterad i går 22:18

Det kostade nästan 60 000 kronor att byta markstenar och tvätta bort färgrester efter Joe Laberos show på Brädholmen i somras. Nu väntar kommunen på att arrangören av showen ska betala räkningen.


Ring Labero själv och be honom betala. Han har ju fan pengar så han kan bada i dem. Och hur han har fått dem är för mig helt oförståeligt. Han är ju skittråkig. Trolleritricks, hallå? Hur kul kan det bli? Det var roligt för typ 30 år sen. Idag roar vi oss med andra saker. Nämen, klart att han ska betala. Det är ju inget snack om saken. Det kallas att ta ansvar för sina handlingar, men det kanske han har missat?




Lista



Kör på en lista såhär på fredagsmorgonen. "Efter Tio" kan jag ju redan, som sagt.

ALLMÄNT...
Namn: Sofie Grönlund
Piercingar: Jo.
Tatueringar: Japp.
Längd: 170 cm över havet.
Skostorlek: Långa.
Hårfärg: Brun.
Är du kär i någon: Nej. Inte ens i närheten.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej, inte i dagsläget. Kalmar is the shit!
Tänker du på självmord: Jajamensan. Inte.
Tycker andra att du är attraktiv: På fyllan, som sagt. Beroende på hur många promille som finns i blodet naturligtvis.
Vilket shampoo använder du: Minns inte namnet.
Vilken parfym använder du: Escada.
Vad är du rädd för: Att jag eller någon närstående ska drabbas av någon muskelsjukdom. Det finns ingen mer orättvisa än att drabbas av någon sådan sjukdom. Ingen är värd det lidandet.
Gillar du att tvätta: Helt okej.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Yes.


SENASTE...

Film du hyrde: Ingen aning. Jag håller inte på med sånt.
Film du köpte: HAHA. Skulle jag köpa filmer?
Låten du lyssnade på: Någon med Sonja.
Låten du hade på hjärnan: "För kärlekens skull" - Ted Gärdestad
Låten du laddade ner: White Christmas
Personen du ringde: Anna. Som visade sig vara i Belgien. Ja, lite förmåner har man ju tydligen som fritidspolitiker.
TV program du tittade på: Gissa?! Nu intervjuar hon bögen förresten. Han kan konversera någorlunda på svenska efter 3 h i Sverige. Ganska bra jobbat enligt mig.
Personen du tänkte på: Dem jag drömde om. Försökte tyda vem jag hade hånglat upp i drömmen, men jag får inte fram det. Synd alltså.


FAVORIT...

Mat: Kött är grejen.
Låt: Det finns så många. Kan liksom inte sätta fingret på just en.
Sak att göra: Festa. Umgås. Resa. Och lite annat smått och gott.
Sport: Badminton, Volleyboll och innebandy är faktiskt något jag minns med glädje från idrottslektionerna.
Dryck: Rödvin.
Kläder: Klänningar.
Film: Error.
Bil: Volvo C30. Den är min när jag börjar tjäna pengar!


ANTAL...

Gånger du varit kär: Det är säkerligen över 10, men vissa gånger "trodde" man ju att man var in love.
Gånger ditt hjärta brustit: En gång på riktigt. Det gjorde jävligt ont måste jag säga. Aj aj.
Hjärtan brustit på grund av dej: Några kanske.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Hm. Nångång skulle jag väl tippa.
Ärr du har på kroppen: Oj, haha! Många. Tungan, handleden och knäna bl.a. 


SENASTE...

Bok du läste: Läser just nu "Marilyn Manson" av Niel Strauss. Den är avskyvärd. Eller, inte boken i sig, men den där jävla sminkade idioten. Detta blir ju liksom grädden på moset av mina tidigare åsiker, känns skönt att man hade rätt.
Personen du fick mail av: Ingen aning.
Personen du fick brev av: Brev? Ja, Kerstin (fd. vårdtagares mamma). Hon lever liksom kvar på 70-80-talet.
Personen du fick sms av: Niclas.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Linus student.


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Stigit upp, rökt, druckit thé och satt på tv:n typ.
Var det kul: Inte direkt.  
Hur tidigt stiger du upp: Inte så tidigt.
Gillar du att slåss: Kan vara roande ibland.
Vad ska du göra ikväll: Se IDOL-finalen med några vänner och supa te att.

Är du seriös: Nej, det skulle jag inte vilja påstå.
Vad är du allergisk mot: Nada.
Var har du ont: Nacken, än idag. Jag hade tenta i tisdags och efter att ha suttit lutad i samma ställning i 3 timmar började det. Fatta att jag är värd högsta betyg eller!
Använder du hårspray: Sällan.
Kan du stå på händer: Jajamensan. Mot en vägg är jag värsta gymnasten. HAHAHA.
Favoritserie: ?


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Socker.
Gillar du ketchup: Jajamen. Fast jag överdriver ju inte med det. Typ har det på pizza eller så. Där har gränsen liksom gått för längesedan.
Är du glad nu: Jag är tillfreds.
Var du glad igår: Hm. Neutral mer.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Jodå.
Vad dansar du till: Schlager. Då går jag igång både här och där!
Stockholm är: På gränsen till för stort, stressigt, men annars väldigt trevlig stad.
Göteborg är: Jävligt nice.
Kan du sjunga: Nej, verkligen inte. Men o andra sidan väljer jag inte att sjunga solo heller.
Mer värt än guld: Det mesta. Guld är skitfult.
Spaghetti eller makaroner: Snabbmakaroner.  
Ett land jag helst vill besöka: Kina.
Ska bli skoj: Julbordet imorgon. Då ska vi bli fulla.
Ska inte bli skoj: Att tillbringa 9 dagar i Värnamo. Jag kommer bli rastlös och få enorm hemlängtan.
Sparar till: Vad är det jag ska spara? Pengar som inte finns?
Väntar på: Inte på jultomten i allafall.
Pålägg som gäller: Leverpastej är rätt inne här på Linnégatan.
Dagens dryck: Thé.

Har jag gjort denna listan förut eller? Känner igen frågorna. Men aja. Skitsamma.




Efter tio





Okej. Här sitter man, morgonpigg och glad och slår på tv4, för att kunna njuta av "Efter tio" med Malou. MEN, vad märker jag då?! Jo, nu har dem börjat visa repriser av detta. Dagens program har jag redan sett, för ungefär 2 månader sedan.

Hur kul är det tv4? Hur kul är det på en jävla skala?

Jag gillar detta program för övrigt. Alltid intressanta ämnen som tas upp. Och man lär sig oftast något nytt och intressant. Men inte idag. Idag är Mian Lodalen där och jag vet exakt vad hon kommer snacka om, för jag har ju redan sett detta en gång förut. Sen att hon är störtskön är en annan femma, så jag kan väl se det en gång till då.

Men sen kommer den där Aspergerkillen, som kan ca 25000 decimaler av talet pi. Han är jag liksom inte intresserad av att lyssna på igen. Eller att han lärde sig isländska på en vecka. Eller att han är bög. Ja, jag minns fan det mesta sen sist.

Nej, nu blev jag besviken. Min morgonrutin då jag är ledig, dvs "Efter tio" får man helt enkelt lägga ner nu.

Vad är grejen med alla repriser? Jag tycker väl ändå att gränsen var nådd för längesen.

Så.


Fjortis



Nu, mina vänner.. HAHA. Nu ska ni få ta del av hur mitt liv såg ut när jag var 17 år. Hittade nämligen denna gamla listan på min mail. Jag ber om ursäkt redan nu så har jag det gjort. Nya kommentarer finns inom parentes, med fetstil.

1. Vad är klockan? 23:09
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis? Sofie Kristina Grönlund
3. Smeknamn: Grönis, Grönlund, Miffo..m.fl.
4. Vad heter dina föräldrar? Magnus (Ful) & Pia (Laijj!) (Detta var ju i den åldern då det var coolt att "hata" sina föräldrar)
5. Antal ljus på din senaste födelsedagstårta? Eh?..tårta....?..med ljus...nä du...ifall det är min ålder du syftar på så är det just nu 17.

6. Det datum du vanligtvis blåser ut dem: Aldrig. Men svaret får bli den 2:a Mars. 

7. Husdjur: Min familj, men framförallt min apliknande lillebror, vid namn Linus den cp:ige. (CP-ig var inne-ordet..)

8. Ögonfärg? *ha ha...brun...nä..skojja ba..blå..fast,,oftast brun. (Skojja ba.. HAHA.)

9. Hårfärg? Just nu är mitt hår mörkbrunt med bleknade utväxta röda slingor. 

10. Favoritfärg: Svart & Rosa

11. Piercing: Hade....livet går framåt när man piercar sig på Rhodos...

12. Tatuering(ar): Nej.

13. Gillar du ditt jobb? Alla gånger,,,nämen...ärligt talat är det ganska okej. Fast man blir ju jävligt trött efter en tisdagkväll där. (Jobbade då extra på en industri som tillverkade pärmar)

15. Bostadsort: Smålandsstenar *suckes*
16. Nuvarande adress: Grönegatan 8 (vad annars?) 
17. Har du varit kär? Jo då..det har väl hänt.. 
18. Har du varit i några andra världsdelar? Nä, men sånt är livet. 
19. Har du varit med om en bilkrasch? Ja, fem ggr..märks inte det? 
20. 2 eller 4 dörrar (på bilen)? 4, annars är det så jävla krångligt.
21. Kaffe eller glass? Godis. 
22. Snuttefilt eller kramdjur? Inte Alfons, som har blivit bög och inte nån ful jävla trasa...så det får bli..mitt liv å jag. 
23. Salladsdressing: Äter inte sådant. Jävligt onödig fråga oxå för den delen. 
24. Färg på strumporna? Svarta för det mesta. Har väl nåt vitt fjollpar från JC oxå.
25. Lyckotal: 6...enligt mig men enligt mitt horoskop är det 2. (Allt med sex var coolt.. Det var även coolt att stoltsera med vilka platser man hade lyckats bli påsatt på)
26. Favoritfilm: Mina egna inspelningar med Danne Bäckman..han e bäst...fattat ?
27. Favoritcitat ur en film: Sug min kuk...kom på den själv.
28. Bästa semestern? Rhodos, här fanns det ju inte direkt några alternativ...
29. Favoritmat: Inte maten i skolan i alla fall,,,den e så jävla syklig.

30. Bästa veckodagen: Lördag

31. Senaste sång du lyssnat på: "The storm is over" - R.Kelly...så svinbra !! 

32. Tandkräm: Colgate...

33. Favorit-TV-program: BAREN, Nya Tider och självklart det traditionella, Rederiet. (Undrar om jag tyckte Håkan var snygg även när han var med i Baren? Jag minns knappt att han varit med..)

34. Favoritrestaurang: McDonalds (HAHA. Man är ju inte direkt bortskämd.)

35. Favoritblomma: Maskros....den är så otroligt vacker.
36. Tycker inte om: Fjortisar, vissa på skolan, Folk som inte har egna åsikter.. (Jag insåg liksom inte att jag föll in i facket, på första alternativet)
37. Sport att titta på: Måste jag svara väljer jag ishockey, men helst kollar jag inte på nårra puckon som åker efter en svart platta heller.. (Frågan är vad jag fick ishockey ifrån överhuvudtaget?)
38. Snabbmatsrestaurang: McDonalds
39. Senaste sjukhusvistelse: Runt den 5.e Mars nån gång..kollade örat...va lite döv å så. 
40. Favoritdrink: Romantika och mina egna blandningar..dom e ju bäst.
41. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum?: Vinröd och blå .
42. Hur många gånger kuggade du körkortet? Eh ?..va ? Du e nog lite tidigt ute.
43. Vem/var är du om 10 år ? Jag är en supande 27 åring med båda fötterna på jorden. ( Här var man ju inte helt ute och seglade, det närmar sig i allafall)
44. Vem fick du senast mail från? Johanna..Knullinger..
45. Har du någonsin blivit dömd för något brott? Nej, inte än. 
46. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du då välja? Vem bryr sig? 
47. Vad gör du när du blir uttråkad? Prata i telefon.. ( Det är ju typ det sista jag skulle göra om jag är rastlös idag)

48. Fras/ord du använder (för) ofta: "Eh..och vad vill du ?".." Ska vi gå till toaletten och knulla?"  ...å några mer ord kanske..men, det är inget jag tänker på,

49. Vän som bor längst från dig: Vännerna i Rajdaholm =)
50. Vad retar dig mest på? Fjortisar..dom e fula, små, skrikande fjollor som inte insett livets mening. ( Inte för att jag har det då men....) (Jag kan inte annat än att skratta här.. Livets mening, HAHA)

51. Det bästa du vet: Helger och få in pengar på kontot.
52. Läggdags? Mellan 23.30 & 00.30..
53. Vem kommer att svara på det här snabbast: Ingen aning, alla är lika sega.
54. DE jag inte skickar till! såna som jag DEFINITIVT vet inte kommer svara: bra fråga! eh...det skulle väl vara till mig själv igen.
55. Vad är klockan: 23:40 ( Har litet tangentbord..är seg...+ att jag e trött ) (Fin bortförklaring)
56. Favoritbeatle: Lennon, helt klart..
57. Favoritspel: Trivial Pursuit håller jag med Jojjo om..jag å hon å Mattin..ingen slår oss på det..men om ni vill försöka så det bara å slå en signal. 
58. Resmål dit du kan rekommendera någon annan att åka: Rhodos Stad...Barstreet å allt ;) 
59. Vad är bäst sommar eller vinter? Sommarn, skulle den vara kul eller ?
60. Bästa boken: Varför måste Kersti dö?..den e så jävla go den boken. har fan till å med varit med nere på Rhodos juh =)
61. Bästa söndagen: Det var väl när jag fyllde år på en söndag senast..för typ..4 år sen..eller nåt..kanske.. 
62. Hur många snyftbrev har du skrivit till CSN? 5 st, om att dom ska skaffa sig ett liv.  (Frågan är om jag ens visste vad CSN var då?)
63. Vilket är ditt favoritlag? BRYNÄS !!!

65. Vilken känd person skulle du helst träffa, om du fick chansen? Ellie (Johannas hund)

66. Hus eller lägenhet? Hus, som är stort och rymmer...mycket damm å sånt...gillar nämlich inte att städa.. 

67. Vad är meningen med livet? Leva tills man dör.  (Här hade jag ju helt klart en poäng)
68. Favotitserietidning: Acke, han e go han...ful e han oxå.
69. Favoritgrupp? The Ark & Barbados..(Mange e allt en läckerbit ;) (Det sitter i än idag)
70. Singel eller dubbel? både och.
72. Vart o med vem skulle du helst resa? Till månen, med min älskarinna Ellie .. *
73. Vem skulle du ge din sista chokladbiten? INTE till Ellie eller Sessie..till mig själv.
74. Juice eller mjölk? Juice
75. Festa eller sitta hemma och mysa? Eh..va ?...sa du något ? 
76. Om du fick vara inne i någon annans huvud, eller höra vad någon annan tänkte, vem skulle det vara?: En i klassen, skulle vilja veta hur hon funkar. Hur fan hon är funtad egentligen..
77.Hur lyckas man med att se John Blund ? Man sjunger en sång, sedan offrar man till han.
78.hur ser ditt favoritställe ut?: Ett dansgolv fyllt med fotbollskillar ;) o nårra kompisar.   (Haha. Tönt)
79. Vad är den roligaste händelsen i ditt liv? När jag blev kompis med Johanna..det var en upplevelse eftersom hon är olik människorna jag är uppväxt med.
80. Vilken är din absoluta favoritsång? "Ingen kan älska som vi"
81. Senaste partner? Det är glömt...  (Man blev ju kär var och varannan vecka på den tiden)
82. vad ska du göra i sommar? Rapa i vattnet, åka utomlands, sola, leva och kanske jobba. 
83.Vad är det värsta som hänt i ditt liv? Det var nog när jag gjorde vissa misstag i Gnosjö.  (Kämpigt..)
84. Vad kan göra dej så arg att du bara kan slå ihjäl vad som helst?: Personer som lägger sig i ens liv...alltså..sånna som typ inte ens känner mig *suck... (Ännu ett uttryck som var inne..)


Visst verkar jag häftig?

Söndag






Hörrni. På söndag kl 14:00 står den här mannen på scenen, på Ölands köpstad.

Det finns inte en chans i världen att vi kan missa detta...


Är ni med mig?


Sista chansen



Vill bara påminna er, ännu en gång, att börja kommentera. Jag har absolut inte någon glädje av att skriva till folk som inte kan ge feedback. Så, man skulle kunna säga att ni har en vecka på er att bevisa att ni vill ha min blogg kvar. Annars åker den i soptunnan. Det är jag och Sverker liksom. 


Då har ni i allafall inte mig att skylla på, för nu har jag varnat er.


Hej sålänge.



Värnamonyhet, v. 50






HAHA. Vem fan blir chockad? Ursäkta men detta var väl fan ingen nyhet? I Gislaved bor ungefär halva Juggeland och lite annat smått och gott. Det är klart som fan att dom utnyttjar systemet, sålänge det fungerar att göra så. Eller? Som tur är har regeringen sopat upp rejält efter bidragstagare, men det är ju inte slut än. Jag är absolut inte rasist, tro inte det, mina vänner. Det är klart som fan att många invandrare blir tvungna att gå på socialbidrag när dem inte får chansen till jobb. Sen är ju frågan hur många som vill jobba? Det kan ju inte jag svara på. Jag skulle iaf tippa på att området Trasten innehåller ganska många ovänner till Socialförvaltningen. Haha. Jag säger då det.


Bubblare:




Nämen nämen, så pass. Detta är Malins gamla avdankade Bor-ragg. Han har tydligen gått och köpt hus i sin gamla by. Trevligt. En gång Bor-bor - alltid Bor-bor. Det verkar ju tydligen vara så iallafall. Har dom svårt att släppa greppet eller vad är problemet? Jaja, have a nice time.


Specialpedagogik





Ja, mina vänner. Imorgon är det dags för tenta i specialpedagogik för min del. En tenta du inte kan kugga på, en tenta du kan få hjälp med under tiden du gör den och en tenta som du inte kan plugga inför. Låter intressant va´? Det tycker jag också. Men jag är alldeles säker på att jag kommer att klara den, för jag känner mig fullproppad med specialpedagogiska kunskaper.

Saken är den att efter tentan imorgon, så är det ingen mer obligatorisk skolgång för oss i klassen, förutom Paper-redovisning typ 16 januari. Så jag är alltså "ledig" ganska länge nu.. Men jag känner i allafall att det är "över". Nu är kursen, som jag trodde skulle bli ett värre projekt än sv/ma, över.

Vad kan jag då konstatera? Jag kan konstatera att vi har haft en jävligt glidig termin, med mycket ensamarbete i sin lilla vrå (grymt osocialt). Detta beror ju tyvärr på att lilla högskolan här i staden inte har råd att erbjuda fler föreläsningar för oss och det är jäkligt synd. En sak till är att vi har haft en lärare som borde plugga det svenska språket 5 ggr om (hon använder asså och liksom ungefär 25ggr/minut). Som ni ser är det två ganska negativa punkter, iallafall ur min synvinkel.

Men någonting positivt måste det väl ändå medfört? Svar: JA! Jag har aldrig varit med om en kurs som har givit så jävla mycket. Kunskaper jag önskar att varenda blivande lärare borde ha med sig ut i skolorna. Dem är typ nödvändiga i dagens skola. Dessutom har jag aldrig gått i en klass som är så genomnice som denna. Jag upptäcker varje skoldag en ny trevlig person i klassen. Det finns ingen som är konstig, speciell eller otrevlig (Jag med alla mina fördomar ni vet). Nej, detta må vara den bästa klassen jag har gått i faktiskt, trots att man inte känner alla på djupet. Ja, mer då? Jo, genom alla 100000 grupparbeten och redovisningar som vi genomfört har man lärt sig att ta för sig. Det är inte farligt att stå inför 20 människor och babbla. Det är kul!

Så, hur kan vi då sammanfatta? Jo, att efter allt mitt gnäll om den lilla skolgång jag har haft denna termin, så har det ändå givit mig så mycket. Och det tackar vi för. Naturligtvis rekommenderar jag ju er alla att läsa spec. ped. också, ni kommer liksom aldrig att ångra den kunskapen. Det lovar jag er!


Slut.


Samtal med Mattias (Linas man) 23:34



Sofie säger:

- Ska vi ses nåt i jul när jag kommer hem gumman?


Lina säger:

- hejsan sofie, frugan jobbar


Sofie säger:

- Nämen jaha. Så då sitter du där och porrsurfar?


Lina säger:

- yes yes,,,,,


Sofie säger:

- Det är rätt!

Lina säger:
- nä ,jag sätter ihop det sista på en fågelinventering för länstyrelsen. pengarna måste in, lina är dyr i drift !!



Lista


  • Vilken svordom använder du mest? Fan skulle jag tro. Sedan kan det bli vissa könsord ibland också, men det är bara när jag är extra förbannad. 
  • Äger du en iPod? Nej, det gör jag inte. Jag är ganska omodern.
  • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Oftast 07:10, då jag börjar 08:30. Annars kan det vara allt mellan 09-12. 
  • Hur många resväskor äger du? En styck.  
  • Använder du flip-flops? Jajamensan. På sommaren helst. Blir lite kallt på vintern.
  • Var köper du dina matvaror ifrån? Maxi of course.  
  • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Inte en chans. Jag är linslusen själv. Synd bara att man endast blir bra på ca 10% av korten som tas. 
  • Vilken var den senaste filmen du såg? Har snöat in lite på Rederiet-dvd:n jag hittade här hemma. 
  • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Gissa fem ggr.
  • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Det första är naturligtvis en resa. Direkt liksom. 
  • Har någon någonsin kallat dig lat? Jajamensan. Med all rätta. Fast jag tycker inte att jag är speciellt lat själv faktiskt. Jag gör mycket som inte syns utåt ;). 
  • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Inte en chans. Jag somnar oftast på fem röda.
  • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Vilken CD-spelare?
  • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Sonja Aldéns nya går varm här hemma. Hon är grym den bruden. 
  • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej, inte vad jag minns. Men folk har absolut sagt saker som är olämpliga för vissa att veta om. 
  • När var senast någon stötte på dig? Igår skulle jag vilja säga.
  • Vad åt du till middag senast? Två äggamackor. Laga mat på söndagar är inte grejen i det här hushållet.
  • Använder du huvtröjor? Nej du. Det händer oerhört sällan.
  • Kan du vissla? Inte normalt, enbart onormalt. Dvs: endast när jag blåser inåt. 
  • Vem var den senaste som ringde dig? Min mupp. Jag svarade inte. Så han talade glatt in ett meddelande som lät ungefär såhär: "Heeeeeeej Sofie, din gamle getabock. Hur är läget? Eeeeeeeehh, när ska du jobba här? Du kan ju ringa till mig en annan kväll, när du ska jobba här. Och sen glöm inte att ta med dig filmerna är du snäll. Det är MK. Soffan längtar efter dig och att du ska ligga i den. För jag har möblerat om här hemma nämligen. Du ska få se det när du kommer, för jag har möblerat om i min lägenhet. Så du vet det. Så Hopp, ha det bra. Puss och Kram, hejdå. Hälsningar M K. Jag saknar dig, Sofie. Hej". No coments typ.
  • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? På Liseberg är det ju lätt Höjdskräcken. Den gillar Linn också - jättemycket. 
  • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det tror jag definitivt. Och jag hoppas verkligen att dom säger något bra! 
  • Vilket riktnummer befinner du dig i? 0480.
  • Tittade du på tecknat när du var liten? Nej. Det var inte min grej, enligt min mamma. Jag fattade snabbt att det bara var overklig skit. Moget tänkt skulle jag vilja säga. Än idag tycker jag att tecknat är skittöntigt. 
  • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Ja, det är Giraffen det. Östra Sveriges största köpcentrum.  
  • Hur många syskon har du? En broder.
  • Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, det skulle jag inte påstå. Fast det beror helt klart på vilken situation man befinner sig i. 
  • Vilken film kan du alla replikerna till? Fucking Åmål är ju sedd ungefär 205 ggr, så där kan jag nog klämma till med ett par godingar.
  • Äger du några band t-shirts? Där går väl ändå gränsen. Eller? 
  • När flög du senast? Alldeles för längesedan. Det var i juni förra året, ner till underbara Tunisien.
  • Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 st pallar, typ.
  • Läser du för skojs skull? Absolut. Och för njutning, avslappning och intresse naturligtvis. 
  • Pratar du några andra språk? Helst inte. Ni har ju hört hur det låter och det är ingen vacker melodi.
  • Diskar du din egen disk? Ja, vem skulle annars göra det?
  • Har du gråtit offentligt? Många gånger. Särskilt på fyllan. Fast det hände mer förr. Jag är en hårdare människa idag. Bra eller dåligt kan jag inte svara på. 
  • Har du en stationär dator eller en laptop? En lappis.  
  • Försöker du alltid lära dig nya saker? Nej, det tycker jag inte. Men handlar det om någonting av intresse, som exempelvis barn i sociala svårigheter, då suger jag åt mig. Rejält. 
  • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej. Jag är nöjd med en av varje.
  • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Det tycker jag absolut inte är en självklarhet. Eftersom vi strävar efter ett jämställt samhälle kan ju lika gärna jag bjuda.
  • Kan du kasta macka? Japp. Barnlekarna förr var så enkla. Idag vet ju fan inte ungar hur en sten ser ut.
  • Har du någonsin varit på Jamaica? Nix. Och har ingen strävan efter att komma dit heller.
  • Vad har du med dig in på bion? Jag hoppar helst bion om jag får.
  • Vem var din favoritlärare och varför? Tänker jag logiskt och seriöst, så får det bli Jösta med J. Han tog vår överjävliga klass med glimten i ögat. Vi älskade honom och han oss. Han grät på vår student. Det kallar jag bra lärare. Även om han blev överröst med pappersbollar lektion efter lektion, så gav han aldrig upp. Jag är säker på att han än idag ser vår klass som den bästa han har haft.
  • Har du dejtat någon av en annan religion? Jajamensan.
  • Vad har du för väder? Grått och mörkt.  
  • Har du en blogg? Kanske det kanske.
  • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Företagsekonomi. Det var jag och Johanna som var kungar där.
  • Gillar du att flyga? Det är ett bekvämt transportsätt.
  • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor. Finns inte den, finns ingenting.
  • När sov du senast på golvet? Jag föredrar att sova mjukt. Tror aldrig jag har sovit på något golv.
  • Vilken är din favoritdrink? White Russian går alltid hem.
  • Gillar du din boende-situation? Det skulle nog inte kunna bli bättre.
  • Vilken är din mammas hemstad? Falkenberg. Om tre år kan det vara Stockholm eller Luleå, man vet aldrig med Sveriges mest impulsiva kvinna.
  • Din pappas hemstad? Sävsjö. En liten håla utanför Värnamo. 
  • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 5-6 timmar. Hellre för lite än för mycket faktiskt. 
  • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Långt ifrån. Stressat har jag nog inte gjort på flera år (förutom när jag ska på förfest då).
  • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Under låg, mellan- och högstadiet var detta ett jättestort problem för mina lärare. Jag blev utkastad flera gånger under min högstadietid. När jag själv står som lärare ute på fältet och hör allt tjitt-tjatter, så förstår jag mina lärare. Mer än väl.
  • Vilken är din favoritfrukt? Hm. Russin?
  • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Det händer att jag reflekterar över det ja. Men mest köper jag det jag tycker om, vare sig det är fett, sött eller light.
  • Hur gammal blir du nästa födelsedag? 25. Och då smäller det. Jävligt högt!
  • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Det var ju rätt person att fråga. Jag tycker väl ungefär att stavning och grammatik är det absolut viktigaste att lära sig under sin skoltid.
  • Tror du på liv på andra planeter? Nähä du. 
  • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Tess. Inatt igen. Haha.
  • Tror du att Gud är man eller kvinna? Han är man, min gud.
  • Vad var det senaste du åt? En halv Japp.
  • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Det funkar bra med båda.
  • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Mamma bestämde mitt och pappa bestämde Linus. Tack gode Gud att hon inte valde Frida till mig, hon valde nämligen mellan det och Soffan.
  • Gillar du senap? Verkligen inte.
  • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag fixar det här. Det finns så många människor som har det så mycket svårare, tänk på det din gnälliga jävel.
  • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Tänkte faktiskt på det häromdagen. Aldrig att jag skulle göra det. Inte pga höjdrädsla utan för att säkerheten är nr 1 för mig. Och personligen tycker inte jag att man är säker när man hänger i ett tygstycke X antal meter upp i luften. Kalla mig gärna tönt. Gör det. Men jag vill leva.
  • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Eh? Elin från Fucking Åmål och jag har nog en hel del likheter när jag tänker tillbaka på min tonårsperiod. Det var coolt att både supa, knulla och röka liksom.
  • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nixpix.
  • Tycker du om att krama folk? Det gör jag. Främst mina fantastiska vänner.
  • Skulle du säga att du är trendig? Delvis ja.
  • Äger du en digitalkamera? Jajamen. Men den är riktigt jävla bad så den används inte. 
  • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen så vitt jag vet.
  • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Lite granna.
  • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Oj. Många. Alla som inkluderar incest, misshandel och orättvisor av olika slag gör att jag reagerar mycket starkt. 
  • Tycker du att du är attraktiv? När jag är full tycker jag det. Helt klart.
  • Vad är du allergisk mot? Ingenting. Möjligen snåla människor.
  • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Haha. Nej.
  • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Linus antar jag.
  • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla såklart. Se till och ta er tid nu.

Magnus Carlsson






Denna man är min största förälskelse genom tiderna, skulle jag vilja påstå. Idag är han på Bingolotto och dem går igenom hela människans liv. Lotta Engberg är uppspelt och lite för mycket (som vanligt). Hon och Lasse Kronér skulle vara det perfekta paret. Nej, tillbaka till Magnus. Han uppträdde nyss med tre underbara låtar, som fick mitt hud att knottra sig rejält (Bla. Kom hem).

Jag har hört rykten om att han ska komma tillbaka som sångare i Barbados, men dem är tyvärr inte sanna. Magnus kommer inte tillbaka. Jag kommer aldrig glömma när jag fick reda på att han skulle hoppa av mitt absoluta favvoband. Om jag inte missminner mig så föll jag nog en tår. Barbados utan Mange är som ett ägg utan en äggula. Typ.

Inte för att han inte är lika bra på egen, nej nej. Hans röst är fanimej en gudagåva. Tänk när jag slog (Läs: Nöp) en tjej som råkade stå framför mig på ett uppträdande med Barbados. Hon fattade vinken efter två timmar. Själv tyckte jag att jag skulle ha förmånen att stå längst fram hela kvällen eftersom Mange var bara min. Så var det.

Nej. Var bara tvungen att reflektera över lite nostalgiska minnen. Min lilla Mange är inte sig lik i dagsläget, han har lagt på sig lite sambokilon och det är inte till hans fördel. Men känner jag denna man rätt, så kommer han snart tillbaka - snyggare är någonsin. Det brukar nämligen vara så.

Nu ska jag fortsätta kolla in hans nuna på tv4+. Jag kommer lugnt somna med ett leende på läpparna ikväll, det är jag övertygad om.

Puss & Hej.



Veckans kompis, v. 49



Motivering:
Denna veckans kompis är egentligen inte bara veckans kompis, jag skulle hellre säga årets kompis. Det hon och jag inte har varit med om tillsammans, är inte värt att vara med om. Exempel på vad vi har gjort tillsammans är: rökt på, varit utomlands, blivit påsatta i samma rum (dock inte av samma man) och bråkat. Skulle vi ha bott i samma stad är jag övertygad om att folk skulle vara ganska trötta på oss, vi två ihop är en stark duo. Det garanterar jag! Vi har så jävla roligt att jag inte kan beskriva det i ord. Fast vi är ganska olika som personer får jag lov att säga. Åsikterna går isär om vissa saker. Men som jag tidigare har uttryckt det: Lika barn leker fan inte alls bäst. Denna tjej är en utav få människor som jag skulle kunna offra mitt liv för.

Jag älskar dig, baby. Jävligt mycket.




Anna "Korven, Stålis" Ståhl


Vi snart darling. Äntligen!



Personlighetstest



Sofies personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.


Karriärer som skulle kunna passa Sofie:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.













 

Ja, detta var ju intressant. Stämmer ju verkligen bra om jag får säga det själv. Såg att Tess hade gjort detta innan mig, och vi kan ju säga såhär: Vi är n å g o t olika, kolla själva: http://tessfrid.blogg.se/.

Jag är tydligen chefsmaterial. Mycket intressant.


Hej Svejs sålänge.

Veckans Bra & Anus, v. 49



 

Bra

- Att vår redovisning i måndags var överlägset bäst. Det tyckte alla ;)
- Att jag har fått en ny dvd. Nu kan vi spela så det ryker om det.
- Mitt cellprovsresultat.

Anus

Ingenting. Den här veckan har fan varit klockren. 


Vi ses senare. Nu ska jag panta burkar.


Killkompisar





Idag tänkte jag ta upp fenomenet "killkompisar". För det är tydligen ett fenomen, det vet ni väl?

Iallafall. Jag har genom åren råkat ha några stycken sådana här och jag kommer nu att gå in på konsekvenserna detta ger. För det är inte okej? Ellerhur? Nänänänä.

Det började med Stefan. Värnamo-Stefan alltså. Vi träffades genom Sandra och sedan började vi hänga. Visst, han är inte normal. Han är väldigt speciell, men han hade någonting som gjorde att jag gillade att umgås med honom. Och efter ett tag började tjatet; Är ni ihop? Är du intresserad av honom? osv. osv. Jag har knappt gett denne man en kram under våra år, kan jag lova. Inte för att jag inte vågar/vill, utan för att vi har en relation som ligger på en tydlig vänskapsnivå. Den har ju naturligtvis gått upp och ner (just nu är det ner, haha), men aldrig att jag har tänkt tanken att ha honom som pojkvän. Hans intelligens ligger många steg under min och det skulle aldrig funkat ;). Vi har haft skitkul i våra dagar kan jag lova och tyvärr har vårt största problem varit folk som anser att han och jag är ihop, är kära, ja kalla det vad ni vill.

Något år efter detta träffade jag på Micke-Moheda. Han och jag blev genast väldigt bra vänner! Vi umgicks ofta och hade roligt ihop helt enkelt. Genom mig fann han även sin kvinna, idag hans fru, som han har två barn tillsammans med. Coolt, tycker jag. Jag och Micke åkte senare utomlands tillsammans. En vecka till Spanien. Hur nice som helst. Förutom att folk tog för givet att vi åkte dit för att sexa loss med varandra. Inte hade dem i åtanke att Micke var tillsammans med Veronica och jag dejtade seriöst på annat håll. Nej nej, klart vi knullade - eller inte! Vi hade fantastiskt roligt ihop. Jag har aldrig tänkt tanken att vara ett med Micke - aldrig. Synd att alla andra inte kunde inse det.

Och nu kommer vi till det som gjorde att jag var tvungen att häva ur mig dessa ord idag. Jo, Mats, min goda goda vän. Han är en väldigt nära vän till mig (har blivit på senare tid) och det stör tydligen väldigt många i denna omgivning. Nästintill dagligen får vi höra "Är det någoting mellan er?" eller "Är du intresserad av Mats?" eller "Är Mats intresserad av dig?". Jag förstår inte riktigt problemet här. Vi lever år 2008 och det är liksom inte okej att ha en killkompis? Eller? Hur jävla omodernt är inte det. Här snackar vi att bögar snart kommer att få adoptera (förhoppningsvis), men att ha en killkompis är strängt olämpligt i dagens samhälle. Det är ju helt sjukt ju.

Förlåt att jag tycker det är roligt att umgås med killar ibland. Jag kanske råkar ligga på en nivå som passar in med killarnas. Tjejkompisar är inte alltid det bästa (Även om jag älskar min underbara flickvänner!). Jag blir så irriterad, mina vänner. Måste man knulla med sin killkompis? Måste någon vara kär i den andre? Det känns som om det är mer okej att hänga med killar i högstadieålder än när man är över 20? Är det för att man inte har insett vikten av sex och kärlek som 13-åring eller? Herregud. 

Jaja. Ska bli intressant och se vad man får höra till veckan. För det lär ju inte sluta här, tyvärr. Men Mats: Det kanske är bättre du kommer hit och sätter på mig. För det är ju liksom inte okej att vi bara är vänner. Andra människor har stora jävla problem med det. 


Sådärja. Då fick man det sagt. Kamma till er nu för fan.

  

Utmanad


 

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddela de utmanade på deras bloggar.


8 favoritprogram:
- Ensam mamma söker
- Bonde söker fru
- Idol
- Sanningens ögonblick
- Du är vad du äter
- Färjan
- Dansbandskampen
- Kvällsöppet

8 saker jag gjorde igår:
-
Hade föreläsning
- Lagade mat
- Pluggade
- Bloggade
- Kollade på tv
- Handlade
- Sov middag
- Rökte


8 saker jag ser fram emot:

- Partyt imorgon
- Juldagen
- Träffa min familj+hundar
- Träffa min muppar
- Träffa min Värnamobabes
- Få/ge julklappar
- År 2009
- Min egen födelsedagspresent

8 favoritrestauranger:
- Italia
- Kinesrest. här i stan
- Harrys (of course)
- Bambu
- Barollo
- ?
- ?
- ?
(Äter inte ute så ofta längre, så detta var väl ett gott tecken)

8 saker på min önskelista:
- Pengar
- Plattång
Sen är jag nöjd.

Ni som vill kan ju göra listan om ni känner att det ger något.

Tvätten skriker på mig. Fy fan vad oförskämt.



 


Kalmarnyhet, v. 49


Varning för att jag är jäääävligt pissed off nu! (Ni lär förstå). Dessutom finns ingen bubblare, dessa två nyheter skakar om tillräckligt båda två.


Matade två grannkatter med glykol

Öland i dag 11:52 | Uppdaterad i dag 12:03

En 63-årig man från Öland förgiftade två katter genom att hälla glykol i maten. Nu döms han till 100 dagsböter för djurplågeri.



Okej. Vad i hela jävla helvetetet är världen påväg? Dagsböter? Ursäkta mig, men här är det fan dags att sätta gubbstrutten bakom lås och bom innan han förgiftar halva Öland. Eftersom alla känner alla på den där ön så lär ju folk känna till även denna gubbjävel. Alltså hoppas jag att folk tar sig tills hans gård och proppar hans käft full med både den ena och den andra onyttiga tabletten. Sedan kan dem även få ge honom ungefär 200 pungsparkar, varav 199 är från mig.


Anmälan om misshandel av hundvalp

Högsby i dag 07:34 | Uppdaterad i dag 10:23

Miljö- och byggnadskontoret har fått in en anmälan om att ett par i Högsby kommun regelbundet misshandlar en tolvveckors hundvalp.

Enligt anmälaren slår ägarna valpen hårt och ofta, varför den är mycket strykrädd. Anmälaren har också uppgett då vederbörande såg valpen fick den så mycket stryk att kröp fram på golvet. Vidare sägs att det tidigare förkommit att hundar har misshandlats i det aktuella hemmet och att de hundar, som då fanns där inte rastades, utan fick göra sina behov inomhus. Enligt anmälaren handlar det alltså om en upprepning.

 

Då var det dags för nästa psykfall. Hur faaaaaaaaan i hela helvetet kan man misshandla en oskyldig liten valp? Det går inte in i min hjärna (Det är väl iofs inte meningen heller...). Som ni märker är jag riktigt förbannad nu. Sorry, men sånt här gör att jag kan gå i taket, mer än något annat! Skulle jag veta vilka detta handlar om hade jag åkt dit nu. Jag hade fan tagit taxi. Tagit med en hammare och gjort en "Tyskan i Arboga" och därefter snott med mig valpen. Sist men inte minst, undrar jag bara EN jävla sak: Varför i hela fridens namn får valpen fortfarande bo kvar? Jamen just det, det är ju bara ett djur. Just det. Dom råkar visst inte vara lika mycket värda som de tvåbenta äckelhuvvena som har hand om den.


Skriv ingenting om att jag är en bitterfitta idag, please. Idag hade jag fan all rätt i världen att uttrycka mina känslor.


Dagens


10 saker som jag har gjort 2008:
- Varit kombo.
- Haft den bästa midsommaren ever.
- Slagit rekord.
- Varit dagisfröken i 4 veckor.
- Hittat den finaste platsen i Sverige.
- Skrämt slag på min farmor och farfar.
- Börjat i kören.
- Jobbat med mupparna.
- Varit full mitt på dagen.
- Blivit utbränd i skolan - eller inte. 

9 av mina främsta intressen:
- Fest.
- Skolan och läraryrket överhuvudtaget.
- Läsa.
- Kören.
- Röka.
- Titta på givande tv-program, så som: Bonde söker fru och Ensam mamma söker.
- Kläder och sånt.
- Hänga med gänget.
- Hundar (Framförallt Wilma & Fanny natürlich). 

8 saker som jag uppskattar:
- Mina vänner
- Min familj
- Kärlek
- Sex
- Öppenhet
- Humor
- Ärlighet
- Livet

7 saker i rummet där jag sitter just nu:
-
Tv
- Diskberg
- Strykbräda
- Adventsstjärna
- Mobiltelefon
- Melodifestival-spelet
- Boken "Bra matematik för alla".

6 saker som jag gjorde förra veckan:
- Var på partaj, 100 ggr om.
- Var på föreläsning (tro det eller ej).
- Var på julmarknad, som ni alla vet.
- Drack Whiskey.
- Städade.
- Skrev en debattartikel. 

5 olika maträtter du har ätit förra veckan:
- Tacos
- Pasta
- Tonfisk
- Mackor
- Ägg 

4 saker som jag har gjort 2007:
- Varit i Tunisien.
- Firat Linus student.
- Separerat (Fy fan vad mogen jag lät nu!). 
- Haft världens roligaste praktikplats.

3 saker som jag har gjort 2006:
- Var i Turkiet.
- Flyttade till storstaden ;).
- Började världens bästa utbildning.

2 saker jag ska göra idag:
- Plugga vidare...
- Titta på "Du är vad du äter". Skipper rules!

1 av mina bästa minnen:
-
Finns alldeles för många. Bryr ni er kan ni ju fråga.


Hej svejs.

Istället för att plugga



Klädsel
Vad har du på dig idag:
 Just nu min limegröna morgonrock. Det händer lite då och då kan jag säga.
Vad använder du just nu för skor: Stövlar.
Favoritfärg på kläder: Svart skulle jag tro.

Senaste person som
Sov i din säng:
Förutom mig? Eh.. Jollan skulle jag tro.
Du pratade med: Mamma. Mycket givande samtal.
Du delade en drink med: Jag delar inte saker. Så mig själv.
Du gick på bio med: Bio? Vad är det? Det var nog Niclas isåfall, för typ 2 år sedan.
Du gick på stan med: Idag genade jag över staden med Tess.
Skällde på dig: Vettifan. Folk skäller inte på mig - jag skäller på dom!

Senaste
Låt du hörde:
Julen är här, typ.
Film du såg: Såg Underbara Älskade i slutet av sommaren, igen. Bara för att den är typ den bästa svenska ever.
Mat du åt: En leverpastejmacka. Upphetsande.
Kram: Linnsan darling.
Puss: Hrrm. Grannen.
Fest: Oj, det minns jag inte. Hehe. Eller jo, i lördags.
Känslan: Värme i duschen.
Ilska: På Tess i lördags. Jag skakade nog fan nästan. Hehe. Eller på mig själv i söndags, välj själva.
Resa: GBG med brudarna. Halleluja vad roligt vi hade.
Glädje: Beror på ju på hur man tolkar det. Men Bonde Söker Fru gjorde mig lycklig. Jag är lättroad, mina vänner.
Dröm: Att jag repade pappas nya bil. Det var en ferrari.
Boken du läste: Mötley Crüe av Niel Strauss. Helt övergrym!
Personen du träffade: Tess, Linn, Mats, Tilda, Annelie, Ludde & Andreas.
Personen du pratade i telefon med: Mamma, som sagt.
Personen du fick sms av: Ska kolla det... Mats var det.
Gången du åt en 7-eleven korv: Har aldrig hänt. Jag är inte så mycket för just den sortens korv ;).
Gången du var utomhus: För ungefär 2 timmar sedan. I ös-regn. Vintern lyser med sin frånvaro.
Gången du sov: I eftermiddags mellan 15-16.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hela? Oj. På Linus student förra sommaren.
Saken du köpte:
Vin & mat på After Work.

Om dig

Namn: Sofie Kristina Grönlund
Ålder: 24 (+)
Smeknamn: Soffan, Gröniz, Grönlund och Pippolita.
Syskon: Lillebror Linus.
Sysselsättning: Plugg på låg nivå.
Bra egenskaper: Finns många.
Dåliga egenskaper: Finns en hel del här också.
Linje/klass: Lärare 1-6 (glöm förskolan) sv/ma.
Hårfärg: Brunt.
Ögonfärg: Ful.
Skostorlek: Båtar.

Värnamonyhet, v. 49




Juldagen
Var med på den stora festkvällen här på Harrys. Massor med folk och fullt ös utlovas. Åldersgräns 22 år. För er som ännu inte är 22 så öppnar vi Mejjan. 18 års gräns är det som gäller där! Välkomna!


Jag blir så lycklig. TACK för att dom fattade att vi inte vill trängas med Värnamos alla 18-åringar. TACK. Nu är det bara biljetten som saknas, sen kör vi brudar!


Bubblare 1:



Då vill jag genast utbringa en skål och ett grattis till Jögge hemma i lilla Horda (Annas pappa ja.). Han har nu varit aktiv sosse i typ 20 år, möjligen 25, har jag hört. Han är alltså en av dem som belönas med en klocka eller en cykel eller vad han nu har valt. Om man nu skulle vara värd detta efter dessa år som sosse, kan ju iofs diskuteras vidare...


Bubblare 2:



Jag blir bara så glad. Nästan så att jag skulle vilja jobba i Värnamo Kommun när jag är färdigutbildad... Särskilt när en del av pengarna går till barn med behov av särskilt stöd. Någon inskränkt skolledare har alltså fattat att alla barn är olika. Härligt, tycker jag. Dessutom kanske vi äntligen kan få slippa särskrivningen som typ halva Sverige håller på med... det funkar ju inte i längden. Det förstår ni ju. Fast det där med att jag vill jobba i Vmo Kommun, glöm det. Jag önskar bara att fler kunde öppna ögonen.



Det var allt. Hoppas ni inte tycker att jag har gnällt och tjurat för mycket nu. Isåfall får ni väl ta i med hårdhandskarna.  


Visste ni?



Visste ni att jag:


(  ) Är kär i någon
(X) Sagt nej till sex
(X) Cyklat utan händer
(  ) Hatat kärlek
(  ) Har/haft converse
(X) Känt mig som ett as
(  ) Älskar att gunga (Men Linnsan gör..)
(  ) Gillar någon så att det gör ont
(  ) Är höjdrädd
(X) Gjort dig själv illa.

(  ) Är homosexuell
(X) Kysst dig själv i en spegel
(  ) Hoppat från ett fönster (Det är Sandras uppgift) 
(X) Viskat i någons öra
(X) Hamnat på sjukhus
(X) Förlorat någon du älskade
(  ) Dödat någon
(X) Bakat sockerkaka
(  ) Velat dö
(  ) Lyssnat på samma låt en hel natt

(X) Ätit godis istället för att gråta
(X) skrikit hora/bög till någon
(X) Varit ordlös
(  ) Hatar värme
(X) Har skrivit på någons arm
(  ) Varit otrogen
(X) Har hatat någon som du egentligen älskar
(X) Har ångrat dig
(X) Varit svartsjuk
(  ) Har hostat blod

(  ) Hoppat omkring på stan
(X) Tycker om kladdkaka
(X) Har ätit middag med någon du tycker om
(  ) Tror på det övernaturliga
(X) Har hatat dina föräldrar
(X) Ätit jättemycket och sedan spytt
(  ) Har hatat din kropp och ditt utseende
(X) Har spelat gitarr
(X) Skrattat åt dig själv
(X) Sjunger i duschen

(  ) Skrikit dig hes av panik
(  ) Blivit strypt (Nej, men inte långt ifrån. På en Gyllene Tider-konsert dessutom)
(  ) Har sett någon dö
(X) Har vibrerat av nervositet
(X) Blivit slagen seriöst
(X) Har skrattat så du gråtit
(X) Sprungit och gråtit samtidigt
(  ) Fått för dig att du är homo men kommit på att du inte är det
(X) Haft solen i ögonen med ett leende
(  ) Slängt porslin i väggen

(X) Hatat hela världen
(X) Sjungit till Håkan Hellström med någon du tycker om
(  ) Tycker att pengar är viktigare än nåt annat
(X) Gillar inte då folk tjatar på dig
(  ) Drömmer ofta mardrömmar
(X) Skulle kunna dö för någon
(X) Har ett smeknamn
(  ) Somnat på golvet
(X) Blivit kysst av någon som du aldrig trodde skulle kyssa dig
(  ) Hånglat på tunnelbanan/spårvagnen

(  ) Åkt buss genom halva sverige
(  ) Kastat dig framför ett fordon
(  ) Älskar någon som inte vet om det
(X) Skrapat upp knäna
(X) Tycker att krig är idiotiskt
(X) Tuggat på ett grässtrå
( / ) Varit nära döden
( / ) Hållit i en orm (Klappat..)
(X) Varit så full att du inte kunnat gå
(  ) Trott att du varit odödlig

(  ) Kastat din telefon i vattnet
(  ) Vaknat av att du gråter
(X) Haft läppstift
(X) Har gråtit i någons närvaro
(  ) Älskar regn
(  ) Önskar mig ett liv med en speciell person
(  ) Har slagit till någon så att personen tappade andan
(X) Har sprungit en kilometer utan uppehåll (Tro det eller ej..)
(X) Har en studsmatta hemma (Hos min ekorre-far - JA)
(  ) Har sett en film mer än tjugo gånger

(  ) Kysser med öppna ögon
(X) Har varit lunarnörd
(X) Har gråtit av lycka
(  ) Kan över tre språk
(X) Har bra självförtroende
(  ) Tror att jorden går under snart
(X) Tror på Gud
(X) Är en negativ jävel ibland
(X) Drömt att du varit död
(  ) Har aldrig druckit öl

(X) Har en fobi
(X) Trivs med din kropp
(  ) Har ätit kattmat en gång
(X) Är dålig på att säga nej
(  ) Har någon gång känt dödslängtan
(  ) Avskyr matte
( / ) Tycker om att spela piano
( / ) Är en dagdrömmare
(  ) Har varit på hultsfredsfestivalen (No way..)
(  ) Är vegetarian

(X) Har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet
(X) Hade gosedjur som liten
(  ) Har förlorat en nära vän
(  ) Diggar ögonbindlar, piskor och sexlekar
(  ) Ska flytta så snabbt som möjligt
(  ) Knaprar ofta alvedon
(  ) Skriver dikter eller andra texter
(  ) Är emot abort
(  ) Borstar aldrig håret (nästan aldrig)
(  ) Har/haft tandställning

(  ) Faller nästan alltid för fel personer
(  ) Tycker om Britneys musik fastän du aldrig erkänner det
(  ) Äter godis på skoltoaletterna
(  ) Har strippat i webcam någon gång
(X) Skulle kunna ge vad som helst för någonting/någon just nu
( / ) Gillar muskler (ibland)
( / ) Är mest sugen på sex på morgonen
(  ) Hatar mjölk
(X) Har haft tungan i någons öra


Fy fan vad tråkig jag är.


Bitterfitta



Jag har den senaste tiden fått höra att jag alltid är så jävla arg här på bloggen. Jovisst, det kan jag ju ta. Men när någon blond Kristvallabrud kallar mig BITTERFITTA. Då. Ja, då blir jag rädd.

Vad vill ni ha egentligen? En genomärlig brud med åsikter utöver det vanliga? Eller en tönt som skriver om vad hon åt till middag eller vilken tid hon duschade? Jag vet fan inte längre. Det känns som om ni inte fixar min attityd.

Detta är ju mitt ventilationsforum. Och jag vill gärna ha det så.

Vad säger ni? Ska jag bli snällare eller? Ska jag skriva om andra saker? Och vad till exempel?



Förresten, vilket jävla fitt-kuk-väder det är!



Dagens samtal, Videobutiken 13:20.



Jag: - Hej, du har inga Level röd kvar?


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Nej, tyvärr. Men har du testat West?


Jag: - Ja, det har jag. Men jag tar 2 paket Level light då.


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Men West är mycket godare, det är ju nästan samma...


Jag: - Njae. Jag tycker nog inte det.


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Level har en mer hö:ig smak, precis som Corner.


Jag: - Tycker du? Trevligt. Men jag tar Level.


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Level och Corner är samma märke, fast olika namn..


Jag: - Okej, men Corner är väl billigare?


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Nej, jag tror det är samma pris nu. Men förr var Corner billigare.


Jag: -  Okej. Du kan slänga kvittot. Tack och hej.


45-bast-jag-tror-jag-är-lite-cool-med-blonderad-pagefrisyr-killen: - Hej då tjejen!




Nytt smeknamn




Jag har fått ett nytt smeknamn: PIPPOLITA.


Vad säger ni? Är det nåt att hänga i julgranen?



What?








Eh.. Va? Förklaring någon?


Julmarknad




Kalmar slott i skymningsljus

I förrgår, dvs i lördags, var jag och Tess på Kalmar slotts julmarknad. Jag gick dit eftersom jag hade hört rykten om att vår körledare tydligen såg ut som en kåt apa (typ) när han dirigerade, och det kunde jag bara inte missa. Nu kanske ni undrar varför jag inte var med och uppträdde, eftersom jag faktiskt går på kören, men jag har helt enkelt inte prioriterat kören de sista veckorna. Det har funnits något att göra i skolan och det är jag liksom inte van vid. Så min prio 1 har liksom legat på skolan. Så. Slutsnackat om det och vidare till julmarknaden!

Jo, 60 spänn i inträde kostade det. Alldeles för mycket för en student som är i behov av att handla julklappar snart. Väl inne syntes inte en jävla körmedlem till. Så vi gick till "Lilla matboden" till att börja med. Eller nej, vi vände i dörren. Folk var ju fan som kåta kossor på en åker: Det bjöds ju på mat för helvete!

Vi gick ut på gården igen och väntade och väntade... klockan blev mer än halv två (då det skulle börja), men ingen kör inte. Vi gick då in på Hantverksaffären för att värma oss. Därinne kunde man köpa Sveriges mest meningslösa saker så som: Hjärtan gjorda i filt 98:-, tredubbel kortlek 49:- eller 4 kolor för 25:-. Behöver jag säga att jag inte handlade något?

Ut igen, efter ca 10 min i den givande butiken. Men kören var fanimej som bortblåst. Till slut fick vi veta att vi hade missat dem eftersom dem hade valt att sjunga inomhus, för det var tydligen för kallt ute. Klena eller klena? Jag blev så förrrrrrrbannad! Dom kunde ju slängt upp en skylt eller något. Hur svårt kan det va´?

Så, för att kanske... och då menar jag kanske, gottgöra min egna plånbok stack vi in till "Stora matboden", för jag tänkte att jag kunde slippa laga middag om det fanns tillräckligt mycket att gå loss på därinne. Väl inne höll man på att bli nedtrampad av någon fet tant som skulle köpa honung, eller liknande. Man gick runt och runt. Sammanlagt fyllde jag magen med ungefär 4 kolor, 1 fetaostbit, 1 medicinmugg glögg och en medicinmugg enbärsmust. TACK. Övrigt fanns: honung, senap, äckelkorv, firrar och lite kryddor på det. Och jag trodde att jag skulle bli mätt? Nä ni, inte en chans i världen. När sen glufsande Kalmarbor står och roffar åt sig näve efter näve, kan man ju inte annat än att skämmas. Så jag och Tess gick hem sen. 

Ja, jag kommer ju definitivt inte besöka slottets julmarknad fler ggr det här decenniet. 60 spänn rakt ner i sjön och femton blåmärken rikare på fötterna. Och kören kan ju glömma att jag betalar min medlemsavgift i år.

 

RSS 2.0